Blogin kirjoittamisesta

Mikä ajaa ihmiset kirjoittamaan ja ylläpitämään blogia?

Syitä voi olla varmasti monia, yhtä monia kun bloggaajiakin, mutta uskoisin että kuitenkin näitä voisi hyvin kategorisoida johonkin pääryhmiin ja jokaisella on jokin oma tarve toteuttaa itseään?

Harjoittaako moni ”itsehoitavaa” pohdiskelua, etsii perspektiiviä ajatuksiin kirjoittamisen kautta, halua avata yleistä keskusteltua, kuunnella muiden mielipiteitä, toteuttaa kirjoittamisen pakkoa, kokea luomisen ihanuutta…?

Sitäkin pohdin, että kuinka moni kirjoittaa blogissaan juuri tästä ”miksi kirjoittaa blogia”. Varmaan yllättävän moni.

Tässä ei voi muuta tehdä kun kysyä itseltään, miksi aloin itse kirjoittamaan blogia?

Peiliin katsoessani, luulen että tämä on monien seikkojen summa joita yhdistävät:

  • spontaanisuus: ”totta hemmetissä tätäkin voisi kokeilla, ja mikä parempi tapa kuin itse ryhtyä toimeen
  • intohimo aiheeseen: ”nyt pitää ottaa selville ihan kaikki tästä mökin rakennusurakasta”
  • kirjoittamisen harjoittelua: ”voi kun voisi säännöllisesti kirjoittaa jotain tavoitteellista, mikä ei olisi yhdistettynä työtehtäviin”
  • projektin dokumentointi – miellyttävällä tavalla: ”näille sivuille voi joskus vielä palata ja katsoa miten se kaikki tulikaan tehtyä”
  • itseni voittaminen: ”jos teen tästä julkisen, niin ehkä opin olla ajattelematta mitä muut miettivät minusta”

Samalla olen tässä pohtinut mihin vedän yksityisyyden rajan? Mikä kiinnostaa lukijaa, ja mikä aiheuttaa lukijassa pahimmassa tapauksessa myötähäpeää?

Pieni kouluttamaton sosiologi itsessäni herää myös kysymään, kuinka riippuvaiseksi sitä tulee lukijoiden kommenteista? Ja missä vaiheessa niitä alkaa odottamaan? Mikä reaktio syntyykään,  kun se ensimmäinen vierailija eksyy paikalle?

Kiinnostaa myös seurata omaa kehitystä, että tulenko huomaamaan kirjoittajan  oman tyylin löytämisen? Onko tämä osa oman kirjoittajapersoonaan etsimistä, niin kun jotkut eksyksissä olevat sielut lähtevät Intiaan etsimään itseään. Nyt kun lausuin tämän, niin täytyy kyllä myöntää, että viime aikoina – jopa vuosina on ollut se tunne, että en ole vielä löytänyt sitä omaa tyyliä! Ha, kiinni jäin!

Se mikä olisi mukava huomata, olisi jos tämä touhu korvaisi kaiken lorvaamisen kuten tv-katselun, jolloin voisi jättää ihan omaan huomaansa kaikki Beverly Hillsin vaimot ja muut semi-reality-hömppä-sarjat, joita ei ikinä tohdi myöntää seuraavansa, koska eivät edusta mitään korkeaa sivistystä. Tai älypuhelimensa jatkuvan päivityksen, jospa siellä Facebookissä tai uutisapplikaatioissa tapahdukaan mitään ihan joka minuutti?

Aika näyttää ja seikkailu alkaa!

Oi mitkä juhlat!

Oi mitkä juhlat! Tähän pöytään haluaisin ehdottomasti päästä ja kutsuisin kaikki rakkaat ystävät ja perheeni! Kuva Pinterest.com.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s