Pienempi terassi

Terassimme rakentuu kirjaimellisesti pala palalta. Jonkin sortin kokonaiskuva on ollut mielessä, mutta työn edistyessä on kiva huomata ja oivaltaa uusia aatoksia, joita voi totetuttaa.

Isomman ”pääterassin” lisäksi olemme suunnitelleet, sivulle myös alemmalla tasolla olevaa terassia, jonka työstimme parissa päivässä. Jälleen kerran ruuvattiin ruuvipaaluja, mutta tällä kertaa heitettiin parit kevytsoraharkot lisäksi. Tämän alemman pienemmän terassin jätimme ikäänkuin sivulle ”kellumaan”. Eli sitä ei kiinnitetty taloon tai isompaan terassiin (paitsi yhdellä kulmaraudalla, jonka poistamme routimista varten pois). Tämän terassin funktio on helpottaa torpalle pääsyä, sekä sillä voi myös nauttia esim. kupillsen iltateetä auringon paisteessa. Tuloväylää täytyy vielä reippaasti päällystää soralla, sillä ympäröivä savinen maa tekee likaista jälkeä….

Halusin että tämä pienempi terassi jatkuu sivuseinällä olevan ikkunan taakse, jotta jonkin näköinen symmetria säilyisi, eikä terassi jäisi tyngäksi. Näissä terassihommissä kun mielestäni ei ikinä ole liikaa neilöitä, ja harvemmin liian monta…paitsi ehkä sitten öljytessä?;)

Jätimme järven suuntaan olevaan nurkkaan vielä tilaa pienelle istutusaltaalle, jonne suunnittelimme että voisimme perustaa hyötypuutarhan. Mutta aika näyttää mitä siihen upotetaan?

Ohessa vielä kuvituksen kera ja pahoittelen, että kuvat ovat todella arkirealismia parhaimmillaan, eli sotkuneen kaikkineen 😉

alaterassi

Pienemmän terassin perustaa ja kehikkoa.

alaterassi4

Taso valmiina. Vasemmasta laidasta kulkee kulkuväylä, eli siitä pääsee suoraan tasolle. Vielä vain aika paljon soraa tulisi kärrätä terassin ympärille.

alaterassi3

Nuorimmainen löysi heti paikkansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s