Tee itse: Kylän coolein pöytä

Kun terassi oli saatu toivottuun pisteeseen oli intoa jatkaa pöydän tekoon. Halusimme jotain vähän modernimpaa stailia ja kun minä istun suunnittelijan tuoliin täytyy aina olla ripaus twistiä.  Nopean inspiraatiotuokion jälkeen päädyimme työstämään pöytää seuraavilla spekseillä:

  • 8-10 henkeä mahtuu ruokailemaan
  • polville mahdollisimman esteetön, eli ei lyö polviaan aina johonkin jalkaan tai reunaan…
  • juomien cooleri löytyy keskeltä, piilossa
  • kestää säilytyksen ulkona, säiden armoilla

Katsoimme olemassa olevasta pöydästä korkeuden ja laskimme 8;lle ruokailijalle n. 50 cm tilaa. Materiaaliksi valitsimme kestopuun, jonka myöhemmässä vaiheessa öljyämme esim. harmaaksi tai mustaksi. Pöydän leveydeksi tuli mitata pariton määrä lautoja, jotta keskiosasta saisi nostettua coolerin kannen pois.  Emme halunneet liian leveää pöytää, ettei se valtaisi turhan paljon tilaa terassista.

Joten tässäpä lopputulos kuvakavalkadin kera, alusta loppuun. Aloitettiin sahaamalla 4 pylvästä oikeaan mittaan ja kiinnitettiin ne toisiinsa ruuveilla ja liimalla. Seuraavaksi työstettiin kehikko pöytätasolle. Lisäksi sahattiin poikkipuut sopimaan jalkojen kanssa yhteen.

image

Poikkipuun asettamista ja kannen hahmottelua kehikolle.

image

Vatupassissa on ja tukeva. Tässä näkee hyvin myös jalat ja kehikon rakennelman. Keskelle työstetään vielä cooleri.

image

image

image

Prototyypin testailua. Ergonominen, eikä osu polvet jalkoihin.

image

Hahmottelua, lupaavalta näyttää!

image

Kansi sahattuna oikeaan mittaan ja kaikki keskiosan työstöä.

image

Coolerin alkua, eli sivulaidat.

imag

Coolerin pohja on vesivanerista, ja päätyihin istutettiin vielä pienet palat, jotta sulavat jäät valuvat ulos vetenä päädyistä. Eli piristävää jalkahoito pitkäkoipisille iltojen venytessä 😉

image

Tadaa, tältä se nyt näyttää! Penkit ovat vielä ideointivaiheessa, joten kasasimme väliaikaiset rouhella otteella.

kahva

Coolerin kansi kahvalla. Tätä pohdimme paljon, olisiko köysi, venerengas, reikä yms., mutta olen tyytyväinen lopputulokseen, näyttää tyylikkäältä eikä häiritse käyttöä, kun kansi kiinni.

kansikuva

Ainoa bugi on, ettei voi käyttää tavallisia pöytäliinoja, kun cooleri käytössä, mutta voisihan sellaisen pöytäliinan muokata luukkuominaisuudella ja onhan paljon hienoja tablettejakin.

image

Terassi ja pöytä ovat kyllä helpottaneet elämäämme ihan suunnattomasti. Vaikka kesä on ollut kylmin sitten 1962, niin olemme nauttineet aterioita ahkeraan ulkona, ehkä kattaneet pöydän sisälle vain noin 5 krt? Aamuisin on onneksi miltei aina kuivaa ja kylmyyttä vastaan voi aina pukeutua!

Koeajoimme vieraiden kanssa pöydän ominaisuudet ja hyvin piti juomat kylminä läpi illan. Cooleriin mahtuu hyvin viinipulloja, olut-, limu- ja maitotölkkejä samaan aikaan. Pohjalle latasimme kylmäkalleja ja sitten 2-3 pussillista jäitä. Täytyy vielä pyytää lähikaupan kauppiasta lisäämään valikoimaan valmiita jääpaloja, kun ei meidän aurinkoenergialla toimiva jääkaappi jaksa jäädyttää pakastinta tarpeeksi, eikä sinne mahtuisikaan tarpeeksi jäitä.

Terkuin, Pieni torpparinne

Ps. lisään vielä hieman myöhemmin tarvikkeiden mitat ja määrät….timpuri kun on jo työn touhussa, ja minähän olin vain luova suunnittelija  ja puhelias apulainen….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s