Vain vene puuttuu!

Image_05.04.2015_09.29.32_1407

Tilataidetta, ilman mitään softaa 😉 Pelkkää spelttipuurosta höyryävää ”canvasta”.

 

Päästiinpä viimein landelle! En kykene enää pysymään laskuissa mukana, kuinka monena viikonloppuna olen hinkunut torpalle lähtemistä… Mutta aina ovat säät tehneet tepposet ja yöpakkanen paukkunut sen verran alhaisissa lukemissa, ettemme ole uskaltautuneet lähteä. Mutta onneksi saatiin hieman lämpöä ja auringonsäteitä pääsiäisen rippeiksi, niin saimme itsemme matkaan.

Image_04.04.2015_17.46.45_1417

Heräteostoksia. Oli pakko hankkia pääsiäisliljoja ja poika osti myrskylyhdyn….joita taidan mennä hakemaan lisää, sehän sopi kun piste i:n päälle miljööseen. …joissa täytyy kyetä ummistamaan silmänsä kaikesta sotkusta….

 

Oli hivenen haastavaa koittaa muistella, mitä siellä on ja mitä sieltä puuttuu? Matkalla pohdiskelimme että onko siellä ylipäätänsä kaasua… Onneksi oli! 🙂 Oli ihanan kotoisaa palata. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Mukavaa oli huomata, ettei siellä haissut mikään, eikä ollut kosteuttakaan. Ja mikä parasta, niin ei löytynyt jälkiä kutsumattomista talvehtijoista (whew!).

Image_04.04.2015_18.10.23_1414

Kamiina lämmittää ja calvados toki myös 😉 Ei edes haittaa, että tulee luettua 3 viikkoa vanhoja paikallisuutisia.

 

Alkutöiksemme tuuppasimme kamiinan käyntiin ja aloitettiin lämmitysseremonia. Siihen on alkanut kuulua perinteisesti myös lasillinen calvadosta. Mitään muuta agendaa meillä ei ollut kuin pääsiäismunien kätkeminen, sekä tarvikelistan teko tulevan kevään puhdetöitä varten.

Image_05.04.2015_11.52.39_1395 Image_05.04.2015_11.18.20_1397

Jossain mutkassa miekkonen innostui kokeilemaan, jos saisi isoisäni vanhan perämoottorin korjattua. Saatiin se viime kesänä, kun ei vanhalla omistajalla ollut enää sille käyttöä. Yllätys oli iloinen kun avattiin suojakupu, koska kaikki näytti miltei uudelta – vaikka näin 30 vuoden jälkeenkin! Ihan uskomatonta. Onneksi mieheksi on valikoitunut kelpo ”Pelle Peloton”, ja aika vaatimaton sellainen. Nimittäin mennessään höpisi, ettei tiedä niistä mitään. Mutta näyttääpä vuosien eri koneiden purkaminen ja kokoaminen olevan eduksi, koska pientä säätöä ja polttoaineen vaihto ja brooom! Sehän lähti parin nykäisyn jälkeen liikkeelle kun uudestisyntynyt. Mies siinä innoissaan tokasi: ”Ei tarvita muuta kun uudet o-renkaat ja menoksi. ….paitsi että puuttuu vene….ja eihän tuonne järvellekään näyätä vielä pääsevän” 😀
Eli eiköhän tässä ehditä pari calvadosta vielä ottaa ennen kun liplatellaan järvellä?

Image_06.04.2015_12.49.03_1377 Image_06.04.2015_12.49.18_1376

Järvi oli onneksi sulanut rannasta sen verran että saatiin kirkasta talousvettä. Oltiin onneksi otettu pari 10 litran tonkkaa mukaan, joten niilläkin oltaisiin pärjätty. Mutta oli helpottaa, kun ei tarvinnut veden kanssa säästellä. Kylmän veden hyvä puoli on, että vesi pysyy erittäin puhtaana ihan rannassa asti.

Image_05.04.2015_22.39.28_1385

Yöllä loisti kilpaa tuikut ja kuu

Aamuisin herättiin n 14 asteeseen, joten pikkasen oli nenut viileänä. Onneksi ne sai pesällisellä lämmitettyä, ja tänään aamulla kunnon pesällinen nosti asteet peräti 24:ään asteeseen. Näyttää siis torppa olevan lupaavan hyvin eristetty, eikä mistään tunnut viimakaan.

Pääsiäisen viettoon kuului myös pari kierrosta Shanghai -korttipeliä. Sekin oli varsinainen aikamatka 20 vuotta taaksepäin, koska silloin joskus olin sitä kenties viimeksi pelannut. Se on kyllä mainio korttipeli ja luultavasti oma suosikkini kautta aikojen. Kirjoitin säännöt mökkikirjaan muistiin, jotta voidaan sitä opettaa omillekin pojille. Täytyy vain löytää jostain henkeen sopivat korttipakat mökille 😉 Ja jos jotakuta alkoi kiinnostamaan peli, niin huutaa vaan hep ja voin laittaa ne jakoon.

Image_06.04.2015_12.48.08_1379

Arkkitehdin pöydältä suoraan: terassin alun hahmotelmaa ja ruuvipaalujen laskemista

Viimeisenä puuhasteluna hahmottilimme tulevaa terassia. Sitä ensimmäistä osaa. En vielä uskalla edes laskea monessa erässä sitä sitten laajennetaan, mutta hyvä aloittaa jostain. Saldoksi tuli 7 ruuvipaalua lisää, n. 6 kpl jatkopaloja ja grillikatokselle pylväät ja kehikko. Suunnitelmissa on rakentaa grillikatokselle lasinen katos, joka lepää puupylväillä. Toki nämä detaljit saattavat vielä elää, joten pientä improvisointivaraa täytynee jättää.

Image_06.04.2015_12.48.44_1378

…ja sen mallinnusta.

Nyt kyllä odotan sitä terassia ihan olan takaa, sillä jotenkin tuntuu että se tulee tekemään niin paljon. Lisäneliöt ulkona antaa enemmän tilaa, sekä varmasti myös auttaa puhtaanapidossa, kun ei kengät tuo kaikkea suoraan sisään… Saapi nähdä koska menemme seuraavan kerran, mutta sillä välin täytyykin tilata ruuvipaaluja ja muuta tilpehööriä.

Image_05.04.2015_12.00.03_1391

Ihana maskottimme, joka ei malttanut pysyä kuivalla maalla.

 

Mainiota uutta viikkoa toivottelee, pieni Torpparinne

 

ps….jos jollain on siis kelpo vene Suzukimme jatkeeksi, niin laita ihmeessä postia 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s