Pienen torpan spa: kosteuttava suolahoito

Säihkyvää uutta vuotta kaikki rakkaat torpan vieraat! Toivottavasti vuosi 2015 tuo mukanaan hienoja kokemuksia ja leppoisia päiviä, missä ikinä se erityisen tärkeä paikka on.

Ajattelin startata tämän vuoden julkaisemalla yhden äärimmäisen toimivan ja yksinkertaisen vinkin. Minulle on siunaantunut erityisen herkkä iho, joka reagoi herkästi kaikkiin ärsykkeisiin, niin stressistä kylmään ilmaan jne. Etenkin näin talvisin iho tuntuu hyvin kuivalta ja kutisevalta. Viime vuonna löysin toimivan hoidon, jota voi tehdä arkisesti mökillä, kotona tai saunassa.

Itse olen harrastanut tätä kasvojen kosteuttamishoitoa läpi joulupyhien. Se on niin toimivaa että heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen tuntee ja näkee tuloksia! Mineraalisuola sitoo tehokkaasti kosteutta, tasapainoittaa, uudistaa ja puhdistaa ihoa.

Mineraalisuolana olen käyttänytt Meine Base -mineraalisuolaa, jota saa apteekista. Se sisältää natriumkarbonaattia, merisuolaa, akaattia, karneolia, sitriiniä, krysopraasia, kalsedonia, safiiria, vuorikristallia ja onyksiä. Semmoinen sekoitus! Esitteen mukaan tuota voi käyttää moneen tarkoitukseen mm. kokovaratalokylpyyn (annostus 3 rkl kylpyammeeseen), jalkakylpyyn (1 tl 1 litraan vetttä), nenähuuhteluna, hyönteispistojen hoitoon ja jopa syylien, jalka- ja kynsisienen hoitoon.

Image 05.01.2015 12.44.21 1246

Kaikki tykötarpeet löylyihin: 1 ml mineraalisuolaa, 2 dl vettä, pala harsoa ja 2 vanulappua.

 

Itse valmistan saunaan kasvohauteen yksinkertaisesti seuraavasti; 2 dl lämmintä vettä johon sekoitetaan 1 ml (maustemitta) mineraalisuolaa. Annan mineraalisuolan hetken liueta. Sitten upota seokseen vanulappuja, joilla voin peittää silmät (tämä tehoaa omiin kuiviin silmäluomiin erityisen hyvin). Lisäksi olen leikannut harsokankaasta kasvot peittävän kangaspalan, jonka myös lisään seokseen.

Image 05.01.2015 12.44.06 1244

Mineraalisuola liuenneena. Taustalla näkyvät laudeliina ja löylytyyny ovat löytöjä Luhdan Outlet -myymälästä kesältä 2014.

 

Image 05.01.2015 12.44.07 1245

Sitten lauteille maaten ja laput ensin, ja lopuksi märkä kangaspala kasvoille. Alkuunsa kannattaa nostaa kangasta nenän ja suun kohdalla, jotta ilmaa pääsee kulkemaan, mutta hetken kuluttua kun ylimääräinen neste on haihtunut harson voi antaa laskea kasvoille. Yleensä naputtelen vielä hieman kasvoja ja painelen kangasta iholle, jotta mineraalisuolaliuos imeytyy kunnolla. Yllä mainitusta määrästä riittää kaksi kierrosta, eli noin 10-15 min kuluttua kastan vanulaput ja kangaspalan uudelleen ja toistan hoidon. Hyvän tuloksen on saanut n. 15-20 min hoidon jälkeen. Tärkeää on ettei heti huuhtele liikaa kasvoja saunan jälkeen.

Mikäli ongelmana on muu osa ihoa, voi kangashauteen levittää kyseiselle alueelle.

Tuota samaista liuosta voi pipetillä (tai lasten lääkekuurista jäänyt ruisku) myös levittää hiuspohjalle, ja hieroa kevyesti. Kannattaa vielä kietoa pyyheliina pään ympärille, jotta haude saa tehokkaasti imeytyä. Mineraaliliuos hoitaa todistetusti myös tehokkaasti hiuspohjaa.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos kuiva iho kiusaa.

Terveisin, Pieni torpparinne

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s