Resepti: Torpan Burgeri ja Iisibiisi -raaste

Image 21.07.2014 20.24.49 0759

Valmis herkullinen annos. Pardon me, annos katettu hieman ankeahkolle serviisille.

Grillin kautta on tullut jos jonkilaista herkkua, ja tässäpä yksi helppo resepti lautasellenne. Burgereissa on lukematon määrä makuvaihtoehtoja, mutta omasta mielestäni kannattaa satsata pariin perusjuttuun.  Tässä hampurilaisessa on erikoisuuteena käytetty pekonia antamaan makua ja rapeutta.

Sämpylä
Kannattaa ehdottomasti leipoa omat sämpylät ja kiertää kaukaa kaupan perinteinen ”höttösämpylä”. Tai vaihtoehtoisesti panostaa maukkaampaan ja ruokaisempaan sämpylään. Itse suosin pienempien leipomoiden erikoissämpylöitä, joissa käytetty erilaisia siemeniä kuten kurpitsaa tms. Sämpylässä täytyy olla hieman pureskeltavaa ja massaa.

Pihvi
Pihvissä peruspilari on; yksinkertaisesti parasta. Eli hanki laadukasta naudan jauhelihaa, jonka korkeintaan maustat suolalla ja pippurilla grillauksen jälkeen.

Kokoaminen
Kokoaminen alkaa pohjasta, eli alimmalle sämpylälle ensin ketsuppia, sipulirenkaita ja maustekurkku. Sitten pihvi, jonka päällä grillissä sulanut cheddarjuusto. Seuraavaksi tomaatti, pekoni ja salaatti. Sämpylän kanteen pursotetaan hampurilaiskastike.

Image 29.07.2014 12.17.53 0760

Torpan Burgeri 4:lle hengelle
400 g naudan jauhelihaa
4 kpl maukkaita sämpylöitä
4 cheddarsiivua
4 siivua pekonia
4 viipaletta tomaattia
4 viipaletta  suolakurkkua
4 salaatinlehteä
sipulirenkaita (kevätsipulia tai muuta mietoa lajiketta)
ketsuppia
hampurilaiskastiketta
suolaa
mustapippuria

Aloita työstämällä jauheliha pihveiksi, noin 1/2-1h ennen paistoa.  Tarvittaessa voit käyttää pari vesitippaa avuksi työstämiseen. Tässä vaiheessa voit myös valmistaa helpon raasteen, jonka reseptin löydät alempana.

Leikkaa tomaatti, maustekurkku, sipuli viipaleiksi. Paista pekoni rapeaksi. Tekotapoja on monia, itse paistan pekonin niin että laitan sen kylmälle pannulle ja paistan sen hitaasti valmiiksi. Jos pekonin laittaa kuumalle pannulle saattaa rasva paistua pois heti alkuunsa. Siirrä valmiit pekonit talouspaperille.

Paista jauhelihapihvit ja kun yksi puoli on valmis käännä se ja aseta cheddarjuustoa sen päälle sulamaan. Aivan ennen tarjoilua lämmitä sämpylät grillillä.

Seuraavaksi kokoa hampurilainen yllä olevien ohjeiden mukaan ja maukasta murkinaa on tarjolla!

Image 21.07.2014 20.24.49 0759

…kokille tulee vesi kielelle katsomalla tätä kuvaa…hauks. …sistutajalle taas tarve asioida astiaosastolla.

Iisibiisi, eli helppo raaste
varhaiskaalia
oliiviöljyä
sitruunaa tai viinietikkaa
kevätsipulia (sipulin varret, eli vihreä osa)
suolaa
mustapippuri
(porkkanaa, omenaa, kumina, fenkoli tai  muu mauste oman maun mukaan)

Kaada kulhon pohjalle riittävästi oliiviöljyä ja 1/3 osa sitruunamehua tai viinietikkaa. Leikkaa kaali oikein ohuiksi siivuiksi ja myös sipuli. Lisää ne kulhoon ja myös halutut mausteet. Sekoita kunnolla ja anna levätä 1/2-1h ennen tarjoilua, jotta raaste maustuu mukavasti ja myös pehmenee niin maun kun myös hieman koostumuksen kannalta.

 

Image 29.07.2014 12.21.37 0775

Helppo ja maukas lisuke moneen erilaiseen ateriaan. Tätä perusreseptiä on myös helppo muokata maun tai mitä nyt sattuu löytymään keittiöstä – rohkeasti vain soveltamaan!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s