Resepti: Raikas savulohisalaatti

Tein tässä taannoin ihanan raikkaan savulohisalaatin. Olin ennen kauppareissua hieman ”makuustellut” mielessäni, että lounaaksi ajateltu salaatti saisi olla ruokaisa ja häivähdyksen kirpeä, eli raikas. Joten alla lopputulos. Bon Apetit!

 

Savulohisalaatti, 4 hengelle

n 150-200 g savulohta

3 kananmunaa

salaatinlehtiä

kurkkua

2-3 tomaattia

1 verigreippi

kevätsipulia (tai ruohosipuli, hopeasipuli tai muu lempeä sipuli)

siemeniä (esim. kurpitsa-, pinjan- tai auringonkukkasiemeniä)

oliiviöljyä

viinietikkaa

valkosipulia (halutessa)

sormisuolaa

mustapippuria

 

Sekoita suuren salaattikulhoon pohjalle ensin öljyä, jotta pohja täytyy. Lisää loraus viinietikkaa (n. 1/4-1/3 osa), oman maun mukaan. Murskaa valkosipuli seokseen ja lisää pilkottu kevätsipuli ja suola ja mustapippuri. Tämä käy kaikkien salaattikastikkeiden perusohjeena.

Sen jälkeen pilko tomaatit ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit seoksen antaa maustua. Lisää sitten kurkku, salaatti ja savulohi ja sekoita. Paahda siemenet pannulla (voit halutessa lisätä lorauksen öljyä ja sormisuolaa). Kuori verigreippi ja leikka ainoastaan hedelmän lihaosa talteen. Ennen tarjoilua lisää kananmunalohkot, verigreippi ja siemenet.

Savulohisalaatti

 

Sitten vain kata pöytä ja kutsu ruokailijat paikalle ja nauttikaa!

 

Terveisin, Pieni Torpparinne

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s