Kiri, kiri…

Tiedättekö sen tunteen kun on palanut lomalta tai viikonlopun jäljiltä ja pitäisi olla levännyt, mutta sen loman tai viikonlopun jälkeen vasta tuntuukin että nyt sitä lepoa tarvitsee? Paradoksaalisesti mietittynä, niin arkinen palkkatyö voi toimia myös eräänlaisena ”lomana”. Aikamoista puurtamista on viime aikoina ollut, mutta sen lisäksi toukokuu on ympätty täyteen jos jonkinlaista tapahtumaa ja ohjelmaa. Minulle kun riittäisi ihan vain ne perus vappu, kevätjuhlat sekä satunnaiset lakkiaiset 😉 Eilen kotimatkalla kävimme läpi mitä lähiviikkoina on ohjelmassa, ja etenkin lähipäivinä. Tarkoituksena oli arvioida kuinka monta seinäpanelia saadaan maalattua viikon aikana. Aika stressihän siinä alkoi tulla.

Aaaatsuu

Luonta on räjähtämässä vihreyteen. Se on ihanaa. Mutta yhdistettynä eristyspuuhiin ja rakennuspölyyn, on pakko sponsoroida antihistamiinikorporaatioita isolla setelillä. Atsuu!

Vauhdikas arki ja meno on ihan kivaa, mutta just nyt tuntuu, että haluaisi vain nakuttaa sen torpan valmiiksi ilman katkonaisia viikonloppuja. Aina tuntuu että aika loppuu ihan kesken. Mutta samalla haluaa osallistua tilaisuuksiin, joita ihmiset suunnittelevat ja järjestävä ajalla ja vaivalla. Joten täytyy vain malttaa ottaa päivä/tapahtuma/asia kerrallaan ja olla ajatelematta huomisen tekemättömiä askareita. Piste.

IMG_3743

Villaa, villaa… Villaveitsikin alkaa jo tuntumaan tylsältä, ihan monimerkityksellisestikin ajateltuna. Hanskatkin vetelee viimeisiään, mutta vielä pysyvät kasassa ja onhan sitä teippiäkin 😉

 

Eristämistä

Palapeli alkaa selvitä.

Puukkoseinassa

Pitää olla tarkkana ettei puukot, varsinkaan tuo paras puukko jää villojen väliin.

Tässä viime viikonloppuina olemme siis työskennelleet vähän sitä sun tätä, mutta pääasiassa eristetty seiniä (asennettu siis villaa ja ilmansulkupaperia). Mutta myös vihdoin päässeet päräyttämään seinäpaneleita paikoilleen!  Lisäksi saimme testattua, eli kytkettyä aurinkoenergiasysteemit – ja ne toimivat! Jippajaijee. Tässä kohtaa kuuluu syvä huokaus, nimittäin olisi aika keljua alkaa purkaa sähköjohtoja etc. selvittääkseemme missä piilee vika.

WP_20140517_15_37_28_Pro

Jee lukemia näytöllä. Ihan tälläiselle ”en ymmärrä mitään mistään sähköjutuista – olinkohan edes hereillä fyssan tunneilla” -tyyppiselle pimulle jopa tuosta ymmärrän että jotain tapahtuu. 😉

WP_20140517_15_37_09_Pro

Aurinkopaneli imaisi energiaa sellaisella imulla, että hetkessä meidän 2 akkua olivat jo täynnä! Ja niissä akuissa riittää virtaa pyörittää jääkaappia, tv, spotteja jne.

Tästä aurinkoenergiasta täytyy kirjoittaa paremmalla ajalla ihan oma artikkeli. Ehdotin aurinkoenergiaa meille ihan alkuaikoina kun itseäni kiinnostaa sen ekologisuus ja käytön edullisuus. Alkuinvestoinnit toki veroittavat osansa, mutta ”raha on tänään halvempaa kuin huomenna” -ajatuksella se yleensä kannattaa. Eikä itse käytöstä aiheudu säännöllisiä kuluja, kuin taas sähkösopimus velottaisi kuukausittain olimme siellä tai emme.

Oma ajatukseni oli, että kun olemme torpalla lähinnä kesäisin, niin valoa ja peruslämpöä riittää. Silloin suunnittelun alkuvaiheessa mieheni oli sitä mieltä että otetaan sähköt torpalle, lähinnä sen helppouden kannalta. Se mielipide muuttui kertaheitolla, kun hän sai sähkötarjouksen ja kas aurinkoenergia alkoikin kiinnostamaan. Onnekseni hän on vähän Pelle Peloton ja ymmärtää jotain sähköasioiden päälle, mutta aurinkoenergiaan hän ei ollut syvemmin paneutunut. Meillä oli onneksi hyvin aikaa perehtyä aurinkoenergiaan. Nyt asia on eskaloitunut jo siihen pisteeseen, että hän harkitsee hankkivan aurinkokeräimen kotiin.

Takka

Takkakin nostettiin pari viikkoa sitten sisään – hetken ihastelimme sitä ja sitten paketoitiin takaisin suojamuoviin. Asennus voi tapahtua vasta kun lattia on maalattu.

 

WP_20140518_15_03_52_Pro

Seinäpanelia keittiöön.

 

WP_20140518_15_04_06_Pro

Seinäpanelia tupaan.

WP_20140518_15_03_44_Pro

Tuvan takaosaa. Edessä oikealla takka muovin alla.

Seinäpaneleita olemme maalanneet valmiiksi kotona autotallissa ja osaa myös paikan päällä. En teidän onko tuo maalaus, kuljetus, säilytys vai niiden yhteisvaikutus tehnyt niistä hieman haastavia asentaa. Tuntuu että niitä saa tosiaan nakutella paikoilleen. Sävy näyttää myös tietyssä valossa enemmän vaalean siniseltä, kuin harmaalta. Mutta tuo efekti saattaa hyvin vielä muuttua, kun saamme katon ja lattian lopulliseen sävyyn, sekä kalusteet paikalle.

Vieläkin pidämme Juhannusta sisäänmuuton virstaanpylvänä. Tosi hoppu ja kiire tulee, mutta siihen tähdätään. Nyt vain haluaisi kaikin keinoin sen eristämispuuhan loppuun, jotta pahimmat pölyt saataisiin siivottua pois. Vielä on löylyhuone/pieni makuukammari kesken, joten ensi kerralla joko aloitetaan siitä tai jatketaan palkitsevamman tuntuista seinäpanelointia. Kun seinäpanelit ovat asennettu, niin voimme maalata lattian, jonka jälkeen voimme asentaa takan. Takan suojus on nimittäin lasia, ja sen päällä seisoo itse tulisija, joten alustan täytyy olla lopullisessa sävyssään ennen asennusta.  Ja kun tulisija hormineen on asennettu voimme alkaa lyödä kattopanelit paikoilleen.  Ja arvaatteko mitä sen jälkeen tapahtuu? Joko a) palaamme juhannuskokolta iloisesti omaan torppaan tai b) ….siirrämme juhannusta.

poppis

Tuvassa tuntuu kuuluvan vain yksi kanava hyvin, joten päässä soi korvamatona ”…hullu sä et ole, mutta joskus on vaikeaa..” Sopii aika hyvin tähän rakennusmoodiin.

 

Nyt on kahvimuki tyhjä ja ulkona odottaa nurmikko ensimmäistä trimmausta. Puhumattakaan seinäpaneleiden maalausurakka autotallissa. Joten se on kuulkaas niin, että ensi kertaan!

Aurinkoisin terveisin, Pieni torpparinne

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s