Pienin palkitsevin askelin

Aamu alkoi tänään teekupin ääressä täynnä toivoa ja touhua. Lähdemme taas puuhastelemaan landelle. Kävimme viime viikonloppuna tekemässä ihan pieniä juttuja, mutta asioita jotka vievät rakennusprojektia eteenpäin – näkyvin harppauksin! Olemme vihdoin päässeet siihen palkitsevaan vaiheeseen, jossa tekeminen on näkyvää ja pysyvää. Aivan parasta!

IMG_3660

Inventaariolista sähköprujuista

Viime viikonloppuna hurautimme lastemme ”iloksi” (lue: ”Saako jäädä autoon”?) rautakauppaan tutkailemaan kamiinoja ja hormia. OmaMökki -messuilla oli yllättävän laiha tarjonta tulisijoista. Yhden potentiaalisen löysimme, mutta totuuden nimissä myyjä oli sen verran toiselta planeetalta, eikä esim. osannut laskea hinnasta itse 15% alennusta, niin kaupat jäi tekemättä. Tuotteet olivat kyllä ihan tyylikkäitä ja yksi malli olisi varmasti sopinut hyvin, mutta hinta oli turhan kallis ja alennukset ihan höpö-höpö tasoa, myyjän pulputuksesta puhumattakaan. Hän oli kyllä kova puhumaan, mutta valitettavasti ei asiaa… Mutta eipä se mitään, eihän ne kamiinat siihen lopu.

Kävin nimittäin viikko sitten keittiömyyjän puheilla. Hän teki meille alustavan suunnitelman keittiöstä ja lähtiessä huikkasin, että ”jatkan tästä sitten katsomaan kamiinoja samalla”. Hän innostui heti kun olimme jo vaihtaneet mökki ja rakentamiseen liittyviä puheenaiheita ja kertoi että olivat juuri itse asentaneet kamiinan josta oli kovin tyytyväinen. Avuliaasti hän vielä googlasi sen esille ja harvemmin käy niin että tuntematon henkilö osaa esitellä summanmutikassa juuri sellaista tuotetta jota haet. Kamiinaa tai oikeastaan valmistakkaa myy vielä tuttu rautakauppa, eli Starkki. Täten siis hurautimme matkalla landelle sen kautta katsomaan tarkemmin kyseistä kaunokaista. Kamiina on heidän uutuusmalli nimeltä Varde Unique 1. Nyt tuo mielen ja tuvan lämmittäjä hormineen on tilattu.

8dac431a0b366e896632a6b253e1f056

Tähän kamiinaan päädyttiin. Varde Unique 1. Alaosaan saa näppärästi puut säilöön, jolloin vapautuu lattiapinnasta tilaa muille tavaroille. Tämän koin hyödylliseksi näin pienessä tilassa. Kuva: http://verkkokauppa.starkki.fi/fi/valmistakka-varde-uniq-1

Samana viikonloppuna asensimme vielä pienet ikkunat ja se tuntui leikiltä isoihin ikkunoihin verrattuna. Suunnittelussa olemme kyllä onnistuneet päästämään luonnonvalon sisään. Ihanaa kun nyt valo paistaa sisään joka ilmansuunnasta. Lisäksi teimme vielä tarkistusmittauksia hormille ja ulos asennettaville tikkaille. Lopuksi suunnittelimme kaikki paikat pistorasioille, USB:eille ja valokatkasijoille.

IMG_3658

IMG_3669

Ikkuna paikoillaan asennettuna.

IMG_3668

Pikkuisten huoneen ikkuna. Ylle ja alle rakennamme sivuseinälle alkuun kiinteän kerrossängyn, johon mahtuu myös aikuinen. Myöhemmässä vaiheessa tästä tulee sauna.

 

IMG_3661 IMG_3664

IMG_3666

Keittiön sähkösuunnitelma; 2x pistorasia, 2x USB ja vesipumpulle katkasija,

Kuluneella viikolla oli vakava tarkoitus maalata seinäpaneleita, mutta kaikki kulminoitui erilaisiin menoihin ja matkoihin, joten lopuksi ehdin vasta eilen maalata 6 seinälautaa lisää! Hehehe. Voi pojat kiitän kyllä nyt tulevaa säätä jo etukäteen (…vai olisiko ollut parasta vaan olla hiljaa? kääk), sillä säätiedotteissa luvattu lämmin ja kuiva sää tarkoittaa, että maalipurkki ja maalamattomat seinäpanelit lähtevät mukaan. Voin kaikessa rauhassa jatkaa maalaamista siellä.

IMG_3647 IMG_3653

IMG_3651

Vihdoin löytyi se oikea harmaa sävy. Juuri sellainen heleä, ”mystinen” (onko tämä valkoinen vai hetkinen harmaa vai mikä väri? ;), valoisa ja harmoninen.

Tässähän tulee vallan malttamaton olo kun kirjoittelee näitä tehtyjä puuhasteluja, onneksi pääsee pian jatkamaan ja tulee taas tekemisen meininki!

Toivottelen siis teille kaikille aurinkoista ja auvoista pääsiäistä!

Terveisin, Pieni innokas torpparinne

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s