Resepti: Kirpsakka raakakakku

Tein elämäni ensimmäisen raakakakun. Tässä on käytetty pohjana Kauneus&Terveys sivustolta löytynyt resepti, johon käytin pari hieman tavanomaisempaa tuotetta. Emme itse seuraa mitään erityisruokavaliota, joten päädyin korvaamaan tummalla siirapilla agavesiirapin ja vaniljasokerilla jauhetun vaniljan. Lisäksi ei kaupasta löytynyt raakakaakaota, joten käytin Fazerin 100% kaakaojauhetta. Eli tämä minun versio soveltuu tehtäväksi hyvin, jos kaupasta ei löydy ihan kaikkia erikoistuotteita eikä seuraa tiukasti jotain tiettyä ruokavaliota.  Tämä kakku sopii myös hyvin gluteenittomalle tai laktoosittomalle. Maku on ihanan raikas ja tässä kakusta löytyy kaikki suosikkiainekset; lime, kookos ja kaakao. Match made in heaven!

Kirpsakka raakakakku

Pohja:

200 g (n 4dl) Pekaanipähkinöitä
2 rkl Rusinoita
2 tsk raakakaakaota

Täyte:
200 g (n 4 dl) Cashewpähkinöitä
2 Limeä
1 Banaani
1 3/4 dl Siirappia
1 3/4 dl Kookosöljyä
2 tsk Vaniljasokeria

Aloita liottamalla molemma pähkinät kylmässä vedessä, n 2 h.  Valmista pohja ensin sekoittamalla tehosekottimeen tai sauvasekoittimella pekaanipähkinät, kaakaopulveri ja rusinat. Seos on valmis kun se irtoaa helposti reunoista ja koostumus on öljymäinen. Painele seos tasaisesti irtovuokaan (20cm) voipaperin tai leivinpaperin päälle ja siirrä kylmään, n. 30 min. Pohjaa on onnistunut kun sitä on helppo työstää alustaan.

Seuraavaksi valmista täyte sekoittamalla tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella liotetut cashewpähkinät, banaani, limemehu & hieman hienoksi raasettua kuorta, siirappi ja vaniljasokeri. Sulata kookosöljy miedolla lämmöllä. Lisää sulanut kookosöljy täytteeseen pitämällä tehosekoitin päällä (tai sauvasekoittimella). Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä kylmään n. 4 h hyytymään.

Täytyy sanoa, että täyte oli taivaallisen herkullista! Mietin jo miten sitä voisi muutoinkin soveltaa eri herkkuihin? Kakun täyte oli koostumukseltaan loistava, ihan hämmästyin miten hienosti se hyytyi pelkällä kookosöljyllä. Kakulle oli selkästi eduksi hyytyä yön yli, mutta oli ihan tarjoiluvalmista jo parin tunnin jäähtymisen jälkeen. Kokonaisuudesta olisin kaivannut hieman enemmän purutuntumaa pohjaan, esim. kookoshiutaleita, tai paahdettuja kauraleseitä tms.? Mutta kakku oli  hyvin täyttävää ja sopivan makeaa, eli ei yhtään liian äklöä ja yksi pala riitti hyvin.

Slurps!

kakku2

Kakun täyte sai hieman rusehtavan sävyn tummasta siirapista. Kirsikkapuun oksa lupaa pian kevättä 🙂

Herkullisin terveisin, Pieni torpparinne

Mainokset

2 thoughts on “Resepti: Kirpsakka raakakakku

  1. Oli niin hyvät ohjeet, että taidan kokeilla tehdä raakakakkua. Näin paikallisessa Punnitse ja Säästä -kaupassa raakakaakaota, joten se ainesosa on valmiina.

    • Hienoa kuulla! Tuon makeutusaineen olisi ehkä voinut kokeilla myös hunajalla, mutta määrä on sen verran suuri ettei ihan taida onnistua.

      Makoisaa viikonalkua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s