Resepti: Jättikatkarapuja ja nuudelisalaatti

Valmistin eilen kevääseen hullaantuneena tämän rantamurkinoiden klassikon. Jättikatkaravut vievät mieleni pikakelauksella paikkaan, jossa ruokaillaan rantahiekalla, tuolit hieman keikkuu ja edessä tuoksuu huumavat aromit. Annos on itsessään iloinen piristys väriensä puolesta (mikä ei näissä kuvissa saa oikeutta, kun nappasin kuvat äkkiä illalla puhelimella).

c7a18a97f4237b7cf68516166b1423ee

Kuva Pinterest: ozzygarciablog.com

Tämä ruoka jos jokin sopii hyvin pienen torpan menyyseen. Ateria on helppo ja nopea valmistaa.

Jättikatkaravut ja nuudelisaalaatti, 4:lle hengelle

Jättikatkaravut
500 g jättikatkarapuja
Öljyä
1/2 sitruunan mehu (tai lime)
1-2 tuoretta chiliä
2-4 valkosipulinkynttä
2 peukalon kokoista tuoretta inkivääriä
Tuoretta persiljaa
Pippuria
Suolaa

Lorauta laakean astian pohjaan öljyä, niin että katkaravut peittyvät n. puoliväliin asti. Pilko chili, valkosipuli ja inkivääri, ja lisää ne öljyyn. Purista sitruunamehu myös öljyyn. Voit halutessa raastaa hieman kuorta mukaan, joka antaa mukavasti pientä lisäkirpeyttä. Lisää leikattu persilja, pippuria ja suolaa oman maun mukaan. Lopuksi lisää jättikatkaravut ja sekoita ne seokseen hyvin. Anna maustua ainakin 1-2 h, ja pidempään jos ovat vielä jäisiä.

Aivan ennen ruokailua, paista jättikatkaravut kuumalla pannulla tai grillillä, n 1- 2 min per puoli, riippuen koosta. Ole tarkkana, ettet ylipaista niitä.

Nuudelisalaatti

4 kiekkoa nuudeleita
1 porkkana
10 cm purjoa
1 dl suolapähkinöitä
Öljyä
Sitruunaa
Yrttejä (persiljaa, ruohosipulia yms.)

Kaada salaattikulhon pohjaan öljy ja sitruunamehua 1/3 -osa öljyn määrästä. Pilko porkkana ja purjo aivan ohuen ohuiksi suikaleiksi tai tikuiksi. Porkkanaa on helppo viipaloida esim ensin kuorimaveitsen avulla, leikkaa sillä ohuita suikaleita, joita voit sitten veitsellä leikata tikuiksi. Lisää ne öljypohjaiseen seokseen. Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja poista vesi kun ovat valmiit. Kun ovat viileentyneet siirrä ne öljyseokseen ja sekoita tasaiseksi, ettei nuudelit jää möykyksi. Lisää maapähkinät.

….sitten vain aurinkovarjo auki ja servetit syliin!

9afee10d9eadfa7860922a7c0445e2a1

Kuva Pinterest.

marinadissa

Jätitkatkaravut maustumassa…Itse piipahdimme elokuviin sillä välin.

ajopersil

Saimme tuliaisiksi aivan mainion mausteseoksen, kuivattua persiljaa ja valkosipulia. Tätä seosta voi lisätä vaikka mihin! Täytyy istuttaa persiljaa kesäksi, jos vaikka saisi tehtyä samaa itse?

salaatti

Nuudelisalaatti

ateria

Valmis annos. Pahoittelen heikkoa kuvaa…Kesällä on pakko valmistaa tämä ateria ja ottaa uudet kuvat.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s