Tästä se taas lähtee

Jihuu – täällä taas! Onpa mukava palata jälleen tänne turisemaan kanssanne 🙂
Uusi vuosi on nyt meille kaikille vaihtunut ja toivottavasti mukavissa merkeissä!

Image 27.01.2014 09.43.04 0325

Tämän torpparin patterit ovat niin ladattuina, että huomaan ajatuksieni vaeltavan sinne rakennustyömaalle…. Niinpä sitten eräänä päivänä päätin jatkaa keittiösuunnitelman parissa. Hain piirustuksiani tutuista paikoista, mutta ei näkynyt mitään… Aloin miettimään missä ja milloin viimeksi tuhrustin viivoja ja laatikoita ruutupaperille?

Pääsin jäljille, mutta siellä odotti ainoastaan yksinäinen viivotin. En voinut muuta kun todeta, että oli erityisen tehokas joulusiivous kun ei löytynyt näitä omia hahmotelmia mistään. Ai ai, kyllä oli taas fiksu ja filmaattinen olo, kun muistan kuinka marras-joulukuun aikana siellä käytiin ottamassa alkuperäiset mitat ja siinä pikkunokkelana ajattelin, pitäisiköhän tästä hahmotelmasta ottaa kuva? Note to myself: ota kuva.

Image 27.01.2014 09.46.07 0352

Ja se kuva on nyt myös tässä!

Meidän ei auttanut muu, kun hypätä kiesin kyytiin ja tehdä pikainen vierailu torpassa. Sinäänsä ei paha, aina on ihana palata sinne. Lisäksi saimme mitattua kamiinan piipun korkeuden. Oli myös terveellistä havannoida, että se keittiö tulee olemaan pieni, erittäin pieni…

Image 10.01.2014 10.01.32 0275

Ikea näytti myyvän keittiömallia, jota olen ajatellut Pieneen Torppaan.

Suunnittelemme päätyseinään alakaapit 60 cm syvyydellä ja sivuseinään kapeammat, 40 cm. Päätyseinän yläpuolelle tulisi kippiovinen ylähylly ja sivuseinään vain avohyllyä. Toivoisin sinne enemmän laatikoita, kuin kaappeja. Ja malli saisi olla matta valkoinen ja vetimetön. Lisäksi pitäisi mahtua jääkaappi, kahden polttimon kaasuliesi ja tiskiallas. Ja toki se kaasupullo.

164053-300x216

Tavoitteena olisi pärjätä 60 l jääkaapilla. Mutta eiköhän se onnistu kun hiemaan suunnittelee ostoksiaan kauppareissulla?

0150879_PE308965_S3

Tällä kaasuliedellä pärjätään sadepäivinä sisällä ja aamupuurojen kanssa. Ulos tulee kesäkeittiööön kunnon grilli, jolla valmistetaan ruoat.

Tässä vaiheessa näen vain ongelmia, tai siis ratkaisemattomia haasteita: kulmia, törmäyskursseja, tilanpuutetta, jääkaapin kaasupullon paikka? Miten ihmeessä saamme kaikki mahtumaan? Teen ensin hieman omaa hahmotelmaa tai ainakin listauksen mitä sinne halutaan ja mitä toimintoja. Ja sitten menen kyllä keittiömyyjien luo. Luvassa on kompromisseja ja hikisiä keittiöpohdintoja. Koska onhan tässä luonnollisesti tiukka budjetti. Auts.

Olen huomannut tätä pientä 24 neliön mökkiä suunnitellessa, että mitä pienempi kohde sitä enemmän aikaa menee suunnitteluun. Kun rakensimme omaa kotiamme, emme pohtineet ajallisesti ratkaisuja näin perinpohjin.

Samalla kun tuskailin keittiöpohdintojen kanssa, suunnitteli mieheni sähköistyksiä. Torpan sähkölähteeksi on tulossa aurinkopaneelit. Joten sähkökaapille ja ohjauspaneelille täytyy myös varata paikka. Luonnollisesti tulevaan mahdolliseen löylytilaan niitä ei voi asentaa, keittiökin on aika miinoitettu eri kalusteilla ja toiminnoilla. Joten tupa on ainoa paikka. Jos tuo sähkökaappi on kovin epäesteettinen, niin ideoin, että sen päälle voisi kiinnittää peilin ja hienot raamit?

Image 27.01.2014 09.43.26 0326

Saimme vanhat kerrossängyt, aitoa 70-luvun tunnelmaa ja ehostusta! Hieman maalia päälle, niin hyvää tulee.

Mieheni suunnitteli myös upottavansa vahvistimien ja kaiuttimet seinään. Ajatuksena, että sisältä voi säätää musiikkia soimaan sisälle ja ulos terassille. Naisena ajattelen: ”miehet, just tyypillistä, että pitää alkaa kikkailemaan teknisillä vempaimilla”, mutta musiikin suurkuluttajana ajattelen: ”jess, aivan mahtavaa!” 😉

Image 27.01.2014 09.44.03 0331

Luonto oli tehnyt upean talvinäyttelyn järven jäälle.

Moni on kysynyt: ”Mitä seuraavaksi”? Suunnittelupöydällä pyörii keittiökaruselli ja aurinkoenergia&sähköjutut. Lisäksi suunnittelemme menevämme huhtikuussa Oma Koti -messuille, josta toivomme löytävämme hyviä diilejä, mm kamiinaa ja hormia ajattellen. Konkreettisella tasolla meidän tulee tehdä pikkuhuoneen/tulevan mahdollisen löylyhuoneen lattia valmiiksi (2-4 h), vetää sähköpiuhat seinärakenteissa, koteloida eri upotukset, eristää seinä ja paneloida se lopuksi. Sitten voimme asentaa spotit kattoon ja paneloida sisäkaton umpeen. Kun lattia on maalattu (seinäpanelit maalaamme autotallissa keväällä), niin voimme kenties alkaa yöpymään siellä?

Image 27.01.2014 09.43.50 0329

Jää näytti olevan jopa 30 cm paksua, joten vilskettä näkyi horisontissa.

Image 27.01.2014 09.43.42 0328

Rannassa oli kymmeniä koloja, ja kuulimme, että aamulla oli järjestetty pilkkikisat.

Tästä se taas lähtee!

Terveisin, Pieni torpparinne

Mainokset

2 thoughts on “Tästä se taas lähtee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s