Pöllö pihalla ja ikkunat paikoilleen

Viikonloppuna saimme iloksemme asentaa ikkunoita. Tässä ensimmäisessä erässä asensimme kolme isoa ikkunaa paikoilleen. Pyysimme tällä kertaa avuksi luottomiehemme, joka oli apunamme myös pystytyksen ensimmäisenä päivänä. Päätös oli oiva! Nimittäin tämä meidän luottomies, tai ”Sheriffi” millä kutsumme häntä, asensi suuret ikkunat sellaisella tarmolla ja vauhdilla, että tuskin oli ensimmäisiä ikkunoita asentamassa.

Ennen hänen tuloaan näimme pienen pöllön oksalla aivan pihapiirissämme! Olemme viettäneet niin paljon aikaa ’landella’, että en voi muuta kun hämmästellä ja ihailla sen vilkasta luontoa. Olen toivoton tunnistamaan luontokappaleita, mutta veikkaan, että kyseessä oli varpuspöllö, sen verran tumma ja pienikokoinen oli tämä kyseinen yksilö.

Ikkunat olimme tilanneet hyvissä ajoin, suorastaan turhan aikaisessa vaiheessa… Ikkunatehtaan löysimme suositusten kautta, ja päädyimme tilaamaan ne HR-ikkunat Oy:ltä. Palvelu oli erittäin nopeaa ja mukavaa. Lisäksi hinnoittelu sopi budjettiimme, joten olimme oikein tyytyväisiä.

 

IMG_3240

IMG_3239

Rungon pystytyksen yhteydessä ikkunoiden aukot tuli tehtyä hieman turhan väljiksi, joten ensin meidän tuli kaventaa aukkoja naulaamalla lautoja ja asentamalla lasivillaa nk. kylmäsillaksi. Ikkunoiden aukkojen pohjalle laitoimme solumuovia sekä kakkosnelosta, jonka päälle ruuvattiin pari ruuvia, sekä laitettiin suikale lasivillaa. Sitten ei auttanut muu kun nostaa suuret ikkuna paikoilleen ja ruuvata ne kiinni. Siinä vaiheessa kun kiinnitettiin ikkuna paikoilleen, ei aikaa kulunut kun noin 15 min. per ikkuna.

IMG_3242

Tadaa! Ensimmäinen ikkuna paikoillaan.

Kun ikkuna oli tukevasti kiinnitetty ja säädetty oikein, tilkittiin raot lasivillasuikaleilla. Suikaleet olivat n. 10 cm levysiä ohuita suikaleita. Suikaleen keskikohdasta painettiin se rakoon varovaisesti. Paras työkalu oli Sheriffimme mukaan kulmarauta, jolla suikaleen sai nätisti paikoilleen. Rakoon laitettiin sisältä 2 ohutta suikaletta, ja sitten myöhemmin tökkäämme vielä 1 suikaleen ulkoapäin. Itse olisimme ajatelleet käyttää rakojen täyttöön uretaania, mutta päätimme kuuliaisesti noudattaa kokeneemman ohjeita.  Jos jollain on tästä näkemystä tai kokemusta, niin mielellään kuulen niistä.

IMG_3247

Suorakulma tökkimässä lasivillasuikaleita rakoihin.

IMG_3246

Ulkona pimeä hiipi yllättämään meidät, joten ehdimme vain nostaa lasisen parioven osina sisään.

Siitä huolimatta, että aikaa ei kulunut paljoa, niin alkoi härmärä laskeutua. Siinä n. klo 17 aikaan alkoi olemaan niin pimeää, että päätimme jättää oven kiinnittämisen seuraavaan kertaan. Oven kiinnittämisessä kuitenkin tulee kulumaan luultavasti enemmän aikaa?

Matkalla kotiin kertasimme vielä mitä meidän työlistalla on ennen lumien tuloa. Listalle pääsivät seuraavat työvaiheet:

  • asentaa pariovi
  • asentaa pienemmät ikkunat
  • kiinnittää smyygit
  • asentaa lattialaudat pikkuhuoneeseen
  • asentaa pari ulkovuorauslautaa
  • asentaa tuppiloon pieneläinverkkoa (linnut ovat jo käyneet nokkimassa wc-kantta…argh)
  • …ja jos säät sallivat maalaushommia (ikkunapokat ulkoa, tuppilon ovi…)
  • siivousta ja työmaan paketointi talvea varten…

Puhtia uuteen viikkoon!

Terveisin, Pieni torpparinne

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s