Väliseinän rakenteita ja hieman vaneria lattiaan

Kun olimme raivanneet sisätilat tyhjiksi kaikista rakennustelineistä saimme jatkaa puuhastelua väliseinän parissa. Olimme ennen katon eristämistä kiinnittäneet kattoon väliseinän rakenteita.

IMG_3097

IMG_3156

Aiemmin tehtyjen mittauspuuhien lomassa oli käytettävä mielikuvitusta, jotta saattoi hahmottaa pienen huoneen ja keittiö tilatarpeet. Mihin asti tarvitsemme astiakaappeja, entä riittääkö pienessä huoneessa tilat kiinteään kerrossänkyyn jne. ? Sitten ei auttanut muu kun kiivetä tikkaille ja mitata oikea kohta katosta lattiaan.

IMG_3166

hmmm….olisikohan se tuohon?

IMG_3168

Osuma.

IMG_3169

Ja siihen sitten vaan kakkosnelosta kiinni, jotta pystytolpat saa tukevasti kiinnitettyä.

Loikkiessa alapohjan päällä oli oltava tarkkana kun porkkana, tai saattoi vajota pikahissillä alas. Pystytolppien etäisyydeksi tuli noin 60 cm. Pientä pohtimista tuotti päätös, minkä kokoinen ovi tulisi ja mihin kohtaan? Kuinka lähelle nurkkaa voi asentaa oven?

WP_20130922_14_27_37_Pro

Lopulta vakuuttelin, että jokainen senttimetri on olellinen keittiössä, joten oviaukko tulee hyvin lähelle nurkkaa.

WP_20130922_17_54_55_Pro

Sitten vain naulapyssy tuhisemaan.

Huvittavinta oli että, alkuvaiheeseen uppoitui varmaan 80% ajankäytöstä. Alkoi nimittäin satamaan mikä hankaloitti katkaisusirkkelin käyttöä, jolloin saimme vitosvaiheen päälle ja teimme hommat loppun hurjalla nopeudella. …olisipa alkanut satamaan aiemmin 😉

Olimme selkeästi niin haltoissamme näystä, joten samaan hengenvetoon päätimme aloittaa lattian työstämisen. Rakennustöiden ensimmäisenä päivänä asensimme jo lattiapalkkien alle lankkua, jonka kannattelee vanerilevyä, mikä toimii tuulensuojana. Saimme nyt jatkaa sahaamalla vanerilevyt oikean mittaisiksi ja asettamalla ne paikoilleen.

WP_20130922_16_52_35_Pro

….niin yksinkertaisesti ”asettamalla” ne paikkoilleen. Todellisuudessa oli aikamoista hinkkaamista tietyissä kohdissa, mutta onneksemme ne kyllä myös asettuivat pääosin suhteellisen helposti.

WP_20130922_17_54_48_Pro

Nyt on kaikki tuulensuojalevyt asennettu myös lattiaan, joten seuraavaksi menemme asentamaan ekovillaa myös lattiaan. Sitten voi asentaa lattialaudat. Ainoa pieni mutka matkassa on, että tutulla sahalla on edullinen nk. mökin lattialauta loppunut. Syynä oli, että ei ollut löytynyt tarpeeksi hyvää puutavaraa. Joten joudumme nyt hieman etsimään vastaavaa tavaraa. Lisäksi lattiaan asennettava ekovilla on paksuudeltaan eri, kuin mitä laitoimme kattorakenteisiin (100 mm). Lattiaan asennettava villa (125 mm) on tilaustavaraa, joten joudumme täten odottamaan.

Näin nämä hommat kuulkaas etenevät! Pala palalta ja hetki hetkeltä. Olemme pääseet kiitettävän pitkälle, mutta samalla  täytyy myöntää, että olemme myös tyytyväisiä, että kohta saapuu talvi, mikä tarkoittaa että hommat voi ja täytyy laittaa tauolle. Mutta ennen sitä ehdimme kuitenkin vielä hieman rehkimään ja esimerkiksi asentamaan ikkunat ja parioven.

Ei muuta, kun seuraavaan kertaan!

Pieni torpparinne

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s