Ovelat orjapiiskurit

Monta viikonloppua on saanut nipistellä itseään. On ollut mainio aurinkoisen lämmin sää. Sen lisäksi alkaa edessäni unelma saada konkreettisia piirteitä. Omat suunnittelmat ja visiot alkavat vastaamaan mielikuvia. Ajatella, että ruutupaperiin tuherrettu luonnos alkaa ulkoa näyttämään ihan kelpo rakennukselta.

IMG_3010

IMG_3009

Meissä molemmissa asuu nähtävästi pienoinen ”orjapiiskuri”. Toinen meistä ehdotti, että herätään oikein ajoissa hommiin. Niinpä kello pirisee viikonloppuisin klo 8.00, vaikka untakin riittäisi vielä tovin.

Koska meillä ei vielä ole sitä omaa torppaa, niin yövymme sukulaistemme mökeissä, naapuritonteilla. Ehkä lienee syytä paljastaa, että en ole nukkunut monena viikonloppuna sikeästi.  Päinvastoin, heräilen kuuntelemaan kaikkia ääniä.

IMG_3022

Tapahtui nimittäin niin, että taannoin heräsin pienoiseen rapinaan. Ajattelin, että ”Noh, kuvittelen vain. Parasta vain jatkaa unia.” Seuraavaksi kuuluikin pientä tepsutusta. Ääni siirtyi sängyn toiselle puolelle. Sitten kuuluikin ”tätt”, joka toistui rytmikkäästi. Tässä vaiheessa otin puhelimen avuksi, jonka valolla yritin katsoa mistä tuo ääni tuli ja mikä ihme se oli? Valaisin himmeällä puhelimen valolla kattoa pitkin…sitten sängyn vierustaa, kun sieltä ääni kuului selkeämmin.

Pian valon heijastukseen ilmestyi tumma pienoinen mötikkä lattialla. ”Tätt” -ääni kuului selkeästi ja toistui useammin. Tässä vaiheessa päätin ottaa järeämmät valonheittimet käyttöön ja naksautin lukulampun päälle. ”MIKÄ TOI ON??” huusin, ja jatkoin ”…siis onko toi hiiri vai sammakko…Mikä toi on?…eiku, siis sehän on lepakko!!”, totesin lopuksi kun näin irvistävän lepakkonaaman. Paniikki oli käsinkosketeltavaa. Seuraavat vaiheet olivat hyvin sekavia, sammuttelin ja laitoin valon päälle ja kiljuin jotain epämääräistä.

Lepakon kaikuluotain kävi tässä vaiheessa jo kierroksilla ja tyyppi päätti kiivetä ylemmäs jotta pääsisi liitoon. Jossain vaiheessa pyysin (lue: komensin) miestäni heittämään lakanan lepakon päälle. Hän ihmetteli vain rauhallisesti outoja pyyntöjäni ja ennenkaikkea paniikkiani. Kaikki kauhuleffojen kliseet kelautuivat pikakelauksella.

Lopulta keräsin rohkeuteni ja ryntäsin alas parvelta. Pulssini rauhoittui vasta kun olin sulkenut kylppärin oven. Päätin että istun siellä kunnes reitti on selvä.

Miestäni huvitti tämä öinen performanssi ja tyytyi kuvaamaan tuota ainutlaatuista kohtaamista. Lepakko liiteli tovin mökissä ja koitti löytää ulospääsyä. Noin 30 min kuluttua se onnekseni tajusi lähteä avoimen parvekkeen oven kautta.

Sinä iltana suoritin ”lepakkotietouden syvälliset opinnot” -kurssin… Googlasin kaiken lepakoista. Olisinpa lukenut niitä faktoja ennen ylilatautunutta kohtaamista.

Noh, siitä lähtien on nukkumisjärjestys hieman muuttunut. Esikoisemme on siirtynyt yläkertaan, jotta saisi kokea saman kohtaamisen ja itse olen nukkunut mökin pienessä makuukammarissa, siinä ainoassa jossa on ovi.

Pieni eksynyt lepakko oli vastaus ihmettelemääni rapinaan välikatosta ja hämähäkin seitistä löytyneisiin papanoihin. Myöhemmin aamuyöstä kuulin tarkalleen kuinka lepakot laskeutuivat peltikatolle, eräät sulavasti ja toiset tömähdellen. Kaikesta päätellen tuon rakennuksen kattorakenteissa asustaa kokonainen yhdyskunta.  Myönteistä on, että tällä tontilla on aina ollut merkittävästi vähemmän hyttysiä.

IMG_2998 IMG_2999 IMG_3006 IMG_3035

Mutta takaisin työn touhuun. Jatkoimme tekemään koolaukset loppuun ja aloitimme ulkovuorauslautojen kiinnittämisen. En osannut arvata kuinka ulkovuorauslaudat rauhoittaisivat rakennuksen tunnelmaa. Kokonaisuus näytti heti paljon siistimmältä.

Homma eteni vauhdilla, olemattomilla tauoilla tai aikomuksella lopettaa touhuja ennen pimeää. Jossain vaiheessa mieheni ja avuksi saapunut appiukko ehdottivat varovasti töiden päättämistä. Siinä vaiheessa keksin, että ehdotan meneväni laittamaan saunaa lämpimäksi ja sillä välin kun kiuas lämpiää, niin voimme jatkaa työntekoa. Palattuani lämmityspuuhista, ihmettelin itsekin omaa oveluuttani, näin sain juksattua pari lautaa lisää seinään.

IMG_3004 IMG_3005

IMG_3012

IMG_3015 IMG_3021

IMG_3032

IMG_3047

IMG_3071

IMG_3072

Ikkuna-aukot laidoilla ja parioven aukko keskellä.

IMG_3070

Ulkovuorauslaudat valmiiksi pohjamaalattuja, jottei tule niin hoppu maalata. Luultavasti maalamme vasta ensi keväänä/kesänä?

Seuraavaksi vuorossa viimeisten ulkovuorauslautojen kiinnittäminen ja sitten pääsemmekin sisätöihin. Väliseinän runkoa ja sisäkaton työstäminen, jonka jälkeen voimme purkaa telineet sisältäkin. Siistii!

Pirteätä jatkoa!

Pieni torpparinne

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s