Tuulista levyttämistä

Hopsheijaa! Pienellä torpparilla alkoi arki koulun ja työn kannalta sellaisella voimalla, että ne ehtyivät iltaan mennessä, jolloin en saanut itsestäni sanaa ulos – en suullisesti, enkä kirjallisesti.

Nyt on luksusluokan maanantai, kun saan viettää vapaapäivää kotosalla. Sopivasti sataa ulkona, joten on oivallinen hetki kertoa viimeisimmät kuulumiset.

IMG_2996

Eiköhän oteta kuppia kahvia yhdessä!

Viime viikolla tajusin olevani niin kaukana Mensan jäsenyydestä, kun mahdollista. Olin töissä, kun puhelin soi. Langan toisessa päässä ilmoitettiin että ”tässä nämä ikkunat olisivat nyt, jätänkö pihaan”. Mietin ’pihaan’? Siis onko se päässyt kuorma-autolla raksalle asti vai olisikohan kurvannut naapuritontin pihalle? Vastasin, että olemme merkinneet kyltillä paikan, jonne voi jättää toimitettavat tavarat. Vastaus oli suorastaan mykistävä, koska ilmeni, että ikkunat olivat kotipihallamme! Jutustelun lomassa tarkistin samalla sähköpostista tilausvahvistuksen, jonka olin näemmä kesäkuussa lukenut silmät killissä, koska selvästi siinä sanottiin toimitusosoitteeksi kotiosoitteemme… Just, just ja ”blondipalkinnon saa tänä vuonna….”.

Noh, eipä auttanut muu kun antaa lupa purkaa kuorma kotipihallemme. Edessämme seisoo puhelinkopin kokoinen ja näköinen paketti, joka pitäisi ihmeen kaupalla ja voimalla saada siirrettyä 100 km toisaalle.

No niin, parempi siirtyä mukavampiin kuulumisiin. Viikonloppumme meni tutun kaavan mukaan, kun moni edeltävä. Tosin olimme perjantaina sen verran ajoissa perillä, että ehdimme kaavasta poiketen illallakin työmaalle.

IMG_2978

Ja taustalla soi Leevi&Leavingsin ”Vasara ja nauloja”, toistolla.

Olemme parina viikonloppuna ahertaneet tuulensuojalevyjen parissa. Tuulensuojalevyinä toimii Gyprocin 15 mm -tuulensuojalevyt. Ensimmäisenä viikonloppuna saimme kaksi seinää valmiiksi ja loput kaksi jäljellä olevaa teimme viime viikonloppuna.

IMG_2993

Nikkaroimme vielä tuulensuojalevyjen yläreunan taustalle suojat (puolitettu kakkosnelonen), jottei rakenteisiin pääse mitään ylimääräistä eristysvillojen sekaan. Vastaavan mestarin mielestä verkkokin olisi riittänyt, mutta päädyimme laittamaan hieman jykevämpää tavaraa, jos vaikka joskus tulee ilkeä talvimyrsky, niin ei pääse eristeisiin ylimääräistä kosteutta.

IMG_2982

Teimme ikkunalle kolon valmiiksi, kun palaset osuivat kohdalle. Takaseinän ikkuna on vielä puhkomatta.

IMG_2980

Näkymä sisältä. Tuonne upotetaan vielä ekovillaa ja paperia. Lopuksi sisäseinien panelointi, joka kenties tapahtuu hyvin myöhään syksyllä tai sitten vasta keväällä.

IMG_2992IMG_2994

Viimeinen seinä, eli etuseinä järven suuntaan olikin kimurantti palapeli, kun siihen on tulossa niin monta suurta aukkoa ikkunoille ja pariovelle. Lisäksi etuseinässä on ollut rakennustelineet, joten ne tuli osittain purkaa. Mutta vasta sitten kun olimme saaneet hyödynnettyä ne optimaalisesti. Ja mielellään niin, että päästiin myös jostain kolosta vielä pois rakennuksen sisäpuolelle telineitä pitkin. Hieman sievempää alastuloa, kun  esimerkiksi akrobaattithyppynä 3 m korkeudesta.

IMG_2991

Tässä vaiheessa ”Mama nature” ryhtyi leikkisäksi, koska tuuli yltyi juuri kun olimme korkeimmalla kohdalla ja kiinnittämässä nurkan takaa mitä kummallisimpia kolmiomuotoisia levyjä. Siinä oli pitelemistä, ettei lähtenyt lentoon.

Tuulensuojalevyjen asennus vaati jälleen kaikennäköistä huomioonottamista, mutta eteni vaihe vaiheelta. Palkitsevaa oli, kun näkyvää tulosta syntyi kun taikasauvaa heiluttamalla; simsalabim! Lisäksi lopputulos auttaa hahmottamaan paremmin mitä on tulossa, tikkukasa alkaa näyttämään rakennukselta.

WP_20130818_004

Pitkien työpäivien ja levottomien läppien aikaansaannos. Tuulensuojalevyt paikoillaan ja koolauksetkin valmiina etuseinällä.
Säästimme vielä rakannustelineen keskiosan, jota vahvistamme ja saamme vielä hyödynnettyä, kun asennamme ulkoverhouslautoja.

Ensi viikonloppuna jatkamme koolaamaan loput seinistä, sekä toivon mukaan kiinnittämään ensimmäisiä ulkoverhouslautoja. Onneksi edessä on kiireinen viikko, joten aika kuluu nopeasti ja pääsemme pian takaisin.

Puhtia uuteen viikkoon kaikille!

Terveisin, Pieni torpparinne

Mainokset

2 thoughts on “Tuulista levyttämistä

    • Voi kiitos! Tämä kannustava kommentti piristi maanantaipäivää valtavasti 🙂

      Kohta saan julkaistua jatkoa, laudoituskin kiinni (90%).

      Ei muuta kun, stay tuned!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s