Resepti: Beer can -kana

Tässä tulee todella helppo ja uskaltaisin jopa sanoa ”äijämäinen” kana grillissä, nk. ’Beer can -kana’. Valmistaminen on mutkatonta ja edullista.

Kuulostaa hassulta, mutta toimii, joten kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla.

Beer can -kana

1 kokonainen kana/broileri
1/2 tölkki olutta
n. 2-3 rkl ruokaöljyä tai oliiviöljyä
n 2 rkl sinappia
loraus soijaa
n. 1-2 tl curryä
valko- ja mustapippuria
tuoretta timjamia tai muita yrttejä maun mukaan

Jos käyttää pakastebroileria, niin muista ottaa kana ajoissa sulamaan. Pakasteen sulattaminen tulee aina olla hidasta, kun taas valmiin ruoan viilentäminen nopeaa.

Varmista, että kana on sulanut valmiiksi. Jos se ei ole täysin sulanut, niin silloin kanan liha muuttuu kuivaksi ja jopa puisevaksi grillissä.

image

Kana sulaa aika nopeasti vedessä, jos satut unohtamaan ottamaan sen ajoissa sulamaan.

Sekoita öljyyn sinappi, soija ja mausteet. Jätä seos aika tahmaiseksi, eli ei liian juoksevaa, jolloin se valuu kanasta pois.

image

Esim. Weberiltä löytyy hyvä kanateline grilliin ja tölkki istuu nätisti keskelle.

kananaku

Varmista, että kana on tukevasti telineessä, jotta kokonaisuus pysyy vakaasti pystyssä.

Aseta kana tölkin päälle tukevasti, niin että se uppoa tarpeeksi hyvin, jotta pysyy pystyssä. Sivele öljyseos kanan päälle kauttaaltaan.

image

Öljyseoksen pohja on aina öljy, sinappi, soijaa ja curry. Sitten sen voi maustaa oman maun mukaan, kuten esim. valko- & mustapippuri ja timjami (kuten kuvassa) tai valkosipulia, ruohosipulia yms.

Siisti grilli esim. tuhkaamalla kuumalla lämmöllä ensin edelliset rippeet taivaan tuuliin. Aseta kana grilliin, suhteellisen mietoon lämpöön, noin 175 astetta. Anna paistua kunnolla, noin 45- 60 min riippuen kanan koosta. Kun koivesta valuu kirkasta nestettä, tiedät että kana on paistunut valmiiksi.

grilliin

Kana valmiina grilliin, kunhan ensin tulee puhdasta.

lampotila

Grillin lämpötilaksi suosittelen n 175 astetta, ja epäsuora hehku.

valmiskana

Pinta on saanut hyvän värin ja koivista valuu kirkasta nestettä, valmista!

kanaesille

Sitten vain tarjolle.

Valmis kana on ihanan maukasta ja liha sopivan mureaa ja mehukasta. Sitten vain tarjoilemaan. Suosittelen valitsemaan siivet, ne ovat herkkua!

Advertisements

2 thoughts on “Resepti: Beer can -kana

  1. epäilen että oluen aromat tuosta imeytyy kanaan. koska 175 astetta ei saa sitä kuplimaan niin että se tölkistä lentäisi kanan sisuksiin. parempi käyttää olutta itse marinadiin ja kaataa marinadia myös sisäpuolelle. näyttää aika keinottelulta lähinnä koko juttu

    • Terve Don Mega,

      Kiitos kommentistasi!

      Olet varmasti aivan oikeassa, ettei kanaan oluen aromit niinkään tartu. Kuvailin sillä äijämäisyydellä pikemmin tuota nerokasta ja helppoa tapaa, asettaa kana tölkin päälle. Olut kuitenkin mielestäni antaa mukavaa mureutta lihaan ja mehevyyttä koostumukseen. Täytyy seuraavalla kerralla vielä oikein ajatuksella maistella, että maistaako itse lihassa oluen häivähdyksen?

      Kannustan kuitenkin ennakkoluulottomasti kokeilemaan! Meillä ainakin tuo oli viime kesänä kova hittiruoka – helppoa ja maukasta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s