Kyllähän se puiden kaataminen tuntui kannattavan

Aiemmin keväällä pohdiskelin  täällä kanssanne, että kannattaako se omien puiden kaataminen rakentamisen käyttöön?

WP_20130511_00520130516220847

Laskeskelimme taapelin hinta-arviota ja tulimme varovaisessa laskelmassa lopputulokseen, että se olisi noin 800-900€ arvoinen.

Metsurimme laskutti meitä lähes 900€ (kaataminen, runkojen kuljetus sahalle ja takaisin jne.). Mutta jos olisimme hankkineet vastaavan määrän puutavaraa muualta, niin meidän olisi täytynyt saada ammattilainen kaatamaan suuret haavat ja kuuset tulevan rakennuksen alta. Siinä mielessä pääsimme omasta mielestämme lähelle ”plus miinus nollaa”.

Itse olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka käytännössä köyhdyimme noin sadan euron verran, niin omasta mielestä se oli kyllä sen arvoista.

Käytännössä säästyimme monen vuoden puusavotalta, koska kaadettavia puita oli niin monta, joten en usko että olisimme yltäneet millään samaan tehokkuusluokkaan kun alan ammattilainen.

Parhaillaan mietin, miten saisimme vielä harvennettua pöheikköä? Jospa voisimme pyytää jonkin hake-asiantuntijan paikalle, joka voisi tehdä laskelmia kannataisiko meidän myydä risukot hakkeeksi… Ensin tosin tulisi varmistaa, että metsäkone pääsee perille asti. Olisi ihana jos tontin maasto olisi hoidetumpaa metsää, siten että siellä pääsisi mukavasti tallustamaan, ilman että posket saisivat ”raipan iskuja” joka askeleella…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s