Resepti: Kokonainen kala grillissä, fenkolilla ja limellä

grillikala

Tässä versiossa käytetty kokonainen taimen.

Raaka-aineet:

Kokonainen kala, esim. taimen, siika, kirjolohi
tuore fenkoli (pienehkö)
1-2 limeä
pieni nippu tilliä
1 – 2 rkl merisuolaa

Valmistusohje:

Ota kala huoneenlämpöön n 1/2 – 1 h ennen grillaamista. Voit tässä vaiheessa pilkkoa fenkolin ja limen (lohkoiksi), sekä leikata tillin ja sekoittaa tillisilppuun merisuolaa. Laita kalan sisään ensin tilli-merisuola, sekä purista hieman limeä. Lado sitten vielä lime- ja fenkolilohkot vuoronperään kalan sisään ja anna maustua huoneenlämmössä. Voit kääntää kalaa välillä jotta maut sekoittuvat tasaisesti. Kääri kala folioon ja siirrä grilliin.

Paista kala kypsäksi grillissä noin 30-40 min, riippuen kalan koosta.

Jos haluaa valmistaa kyseisen kalan uunissa paista 150 asteessa, riippuen kalan koosta n. 30-40 min.

Mikäli kaipaat kalan kanssa kastiketta, niin kannattaa kokeilla esim. Remoulade -kastikettani.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s