Sisustussuunnitelman siemeniä

Olen jumiutuneena vaaran vyöhykkeellä, olen ollut varmaan vuosia! Kuulun nimittäin siihen kategoriaan, joka kerää tai lähemmin säästää mm. kaikennäköisiä kipposia, Ikea-kassillisia liinavaatteita, kalusteita yms. ”tulevaisuuden mökkiin”. Totuuden nimissä tätä tarpeistoa taitaa olla aika moneen pirttiin jaettavaksi! Lohdutuksekseni olen huomannut, että en taida olla ainoa tämän oikun kanssa? Uskoisin että siellä lukijakunnassakin on yksi jos toinen….Huutakaa vaan hep rohkeasti! 😉

eba1e03a84a50fb4e69511ab78cc6bb8

Tässä on hauskasti osattu luoda rannikkotunnelmaa suhteellisen helpolla toteutuksella; pelkällä kankaalla ja oivallisilla sävyvalinnoilla.
Kuva completely-coastal.com

Kalusteähky

Aloitetaanpa kalusteista. Nykyisen talomme yläkerran aula on puoliksi kalustettu ”tulevan torpan kalusteilla”. Sieltä lähtee ruokailupöydäksi talonpoikaishenkinen klaffipöytä, rakas sellainen. Mielestäni on tarkoituksenmukaista kalustaa myös rakkailla kalusteilla, ei ainoastaan omalla ylijäämävarastolla. Klaffipöytä saa myös ansaitsemansa kunniapaikan, sillä nyt se on hieman syrjällä, eikä pääse täyteen loistoon. Lisäksi mielestäni se on käytännöllinen pienessä tilassa, koska sen saa juuri sen kokoiseksi kun tarve vaatii.

Klaffipöydän lisäksi mukaan lähtee rahi, josta saa suoristettuna vieraspatjan. Eli olemme varautuneet majoittamaan sisätiloihin jopa yhden vieraan, loput saavat telttapaikan rannalta 😀

Makuuhuoneemme häpäisijä saa myös lähteä. Tämä kyseinen häpeäpilkku on ”käytännöllinen arkku”, joka on samaa sarjaa vieras-/työhuoneemme vuodesohvan kanssa. Tuo arkku on kamala, toivon ettei kukaan tutuista semmoista muista meillä nähneen tai ainakaan tule sitä minulle myöntämään. Kamaluus kiteytyy sen kaksivärisyyteen, eli arkun ulkonäköä on ehdottomasti kohennettava maalipurkin avulla.

Ikean mallistosta poimittu puinen vuodesohva siirtyy myös etujoukoissa torpallemme palvelemaan. Aion kuitenkin yhdenmukaistaa vuodesohvan samalla maalilla kun arkun. Ajatuksissani on verhoilla aiemmin mainitsemani rahi samalla kankaalla, kun mitä tulen käyttämään vuodesohvan päiväpeittona.

Varastoomme on kerääntynyt ruuhkaksi asti erilaisia tuoleja. Sieltä löytyy ensimmäisen kotini nk. Paisan -tuolit! Muistatteko? Niitä, mitä käytettiin 1990-luvulla ahkerasti, etenkin meksikolaisissa ravintoloissa. Olen aiemmin maalannut tuolit valkoisiksi, mutta edessä on uusinta maalikerros. Sävy voisi olla jotain samaa sävyä vuodesohvan kanssa.

Lisäksi löytyy erilaisia antiikkisia tuoleja, joita olemme aikoinaan keräilleet. Ne ovat kun tehty klaffipöydän kaveriksi, koska ovat samaa tyylisuuntaa. Mikäli päädyn niihin ruokailutilan tuoleiksi, niin tulen maalamaan ne kaikki samalla värillä, jolloin niiden erilaisuus saa värityksen kautta yhdenmukaisuutta.

Näiden lisäksi on tuolirykelmään kasaantunut 4 tuolia, jotka entisessä elämässään kuuntelivat insinöörien kokouskäytänteitä mieheni työpaikalla. Ne ovat tosin ihan eri maailmaa, Fritz Jacobsenin ’Sjuan’ -mallistoa ja väriltään koivu. Väri ei heti ensi silmäyksellä tunnu istuvan tulevaan sijoituskohteeseen, tai lähinnä ruokapöydän värisävyyn, joten joko ne täytyy maalata tai niiden varastoaikaa pidentää.

Tuoliaspektia täytyy vielä pohtia ja valikoida harkiten. Tarjontaa tuntuu olevan liikaa.

21663_3c49e8ca0eb9e1da9812468c61e5f06e

Päätyvätkö nämä insinöörien kokoustuolit ruokatuoleiksi?
Kuva http://www.lannamobler.se

Lisäksi löytyy Indiskasta ostettu sohvapöytä, joka on nykyiseen kotiimme turhan kookas. Tahtoisin stilisoida pöydän, eli sahata jaloista pätkän verran pois ja peittää tumman puun vaalealla maalilla. Täytyy myöntää, että olen visioinnut pöydän lounge -henkisesti itämaiseen tapaan, eli sen ympärille asettelisi kookkaita lattiatyynyjä. Tosin tuo koko taitaa olla tulevaan torppaan liian iso, joten täytyy sitten mittailla paikan päällä, kun tarpeellisemmat kalusteet ovat paikoillan.

Eikä tämä vielä tähän lopu. Nimittäin varastosta löytyy ensikodistani asti mukana kulkenut lipasto. Sen olen ajatellut sijoittaa suoraan lasten tulevaan makuuhuoneeseen, eli löylyhuoneeseen, joka toimii alussa makuuhuoneena. Lipasto saa uuden maalipinnan ja luultavasti uudet vetimet, jotka voisivat olla esim. luonnonkappaleita torpan tiluksilta, kuten kiviä, käpyjä, kuluneita oksia tms.? Pieneen makuuhuoneeseen on tulossa myös sukulaisilta ylijäänyt kerrossänky tai rakennamme kiinteän kerrossängyn päätyseinään.

Nykyisellään ovat kaikki kalusteet eri sävyjä. Suunnitelmani on, että ne tulee yhdenmukaistaa samalla värisävyllä tai käyttää samaa kangasta eri kalusteissa. Mielestäni kalusteet saavat mielellään olla erilaisia, kunhan niissä on jokin juju ja yhdistävä tekijä. Näillä näppärillä konsteilla pyrin mahduttamaan samaan tilaan eri aikakausien ja tyylisuuntien kalusteet harmoniseen yhteiseloon.

Miltä lopullinen toteutus näyttää, niin luultavasti vähemmän kalustetulta kuin mitä yllä mainittu. Nimittäin luetellessa näitä kalusteita, niin epäilen suuresti, että 24 neliöön mahtuu kaikki niin, että tunnelma olisi avara – pikemminkin avarakatseinen!

Sävyjä ja tunnelmia

Pyörittelen mielessäni minkälaisen tunnelman loihdin tulevaan torppaan. Tunnelman tulee olla valoisa, ”mysig” ja rantaelämä -henkistä nk. coral coastal -väriä, mutta kuitenkin aika moderni. Päävärit ovat vaalean harmaa, vaaleaa hiekka, valkoinen ja tehosteena, tai ”raikasteena” huurteinen mintunvihreä tai maitolasimainen sävy. Eli pääasiallisesti viileitä pastellisävyjä. Ohessa hieman kuvia konkretisoimaan ajatuksiani.

0646d177a6f1be666b4868bde3af4b38

Tätä sävyä voisi käyttää ”raikasteena”, onko tämä nyt huurteista minttua? Englanniksi ”old glass” kuvastaa hyvin värimaailmaa. Tykkään itse kovasti juuri tämänkaltaisesta ”ranskalaisesta maalaistyylistä”; vaaleat sävyt, kulunutta metallia, lasia jne.
Kuva http://www.houzz.com

ce7567912fbd7ec28ec61c04cda02c57

Juuri tätä tunnelmaa olen havittelemassa.
Kuva houzz.com

Pintamateriaalit

Pintamateriaaleja harkitsemme edelleen, mutta jotain alustavia ajatuksen jyviä on. Lähtökohtaisesti olemme päättäneet, että  seinät tulevat olemaan vaakatasoon ladottua lautaa. Kovasti ihailen viime aikoinan paljon nähtyä hieman rosoista lautaseinää, eli raakalautaa. Lautojen väliin voisi jättää kapeita rakoja. Laudat saavat olla suhteellisen leveää mallia. Kuulen mielessäni, kuinka joudun lautavalikoiman edessä kaventamaan toivomaani laudan leveyttä, mieheni laskellessa hintoja ja budjetin poksahdellessa yli… Lisäksi mieheni torppasi raakalaudat alkuunsa, koska keräävät liikaa pölyä ja ovat turhan tikkuisia. Näinhän se on, mutta kun ne ovat niin oikean henkiset beach bungalow -tyyliin. Täytyy siis päättää meneekö tyyli vai käytännöllisyys edellä! 🙂

2397bf5a86b7c50e77db68271dada4c5

Tässä on juuri oikea tunnelma lattian ja lautaseinän osalta. Leveää ja vaaleaa lautaa, sen olla pitää! Aika idyllinen, mutta ajaton ”mummola” -tyyli tulee kiikkustuolin kanssa. Kuva Pinterest.com

 

Ainoaksi pulmaksi on syntymässä se, että kun nykyisestä kodistamme on tyhjennetty korvamerkityt tulevan torpan kalusteet, tulee tyhjät kohdat osittain korvata, ainkin vierashuoneen vuodesohva on korvattava jollain tyylikkäällä ja ajattomalla mallilla… Uskottelen itselleni, että halvalla päästään, kun ei tarvitse investoida kalusteisiin, mutta tuleekohan se sitä sittenkään olemaan, kun kohde vain muuttuu?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s