Rakennuksen piirustukset – saunalla

Jotta asiat hieman konkretisoituisivat, niin ohessa esittelen alustavat piirustukset. Tässä versiossa on sauna piirettynä. Alkuvaiheessa olisi tarkoitus käyttää löylyhuonetta lasten makuuhuoneena, siihen saakka kun saadaan rakennettua varsinainen vapaa-ajan asunto (lue: voitetaan Lotossa, muutetaan pienempään tai jäädään eläkkeelle? ;)). Tällöin ao rantasauna muuttuu saunaksi ja vierasmajaksi. Tässä vaiheessa lienee hyvä myös vielä korostaa, että emme tule oleilemaan kesäisin ainoastaan muodikkaan kuivashampoon varassa, vaan onneksemme pienessä ”mökkikyläyhteisössämme” löytyy saunoja, joita voimme käyttää.

Pohjapiirros -snapshot

Pohja- ja leikkauskuva. Sekä alla julkisivukuvat.Julkkarit -snapshot

Yksi vallitseva elementti julkisivussa on ikkunaseinämä, joista olen alusta asti halunnut pitää kiinni! Budjetin alkuvaiheessa olikin hieman pelottavaa koittaa saada laskelmia toteutuskelpoisiksi.  Onneksi olen kuitenkin löytänyt ikkunoiden ja ovien valmistajat. Ikkunat löytyivät kuin itsestään. Ihana sukulainen lupasi jo viime kesänä heiltä ylijääneitä ikkunoita käyttöömme, joten pari ikkunaa ratkaistaan niillä. Uutta vuotta olimme viettämässä ystäväni upouudessa mökissä, jossa oli juuri sellaiset ikkunat mitä olimme suunnitelleet. Otin yhteyttä valmistajaan ja asia oli sillä selvä! Kyselin toki vielä vertailun vuoksi parilta muulta valmistajaltakin (tunnettuja, pieniä, yhteistilauksena ovien kanssa yms…), mutta samaa hinta-laatusuhdetta ei ollut muilla tarjolla.  Ikkunoiden (3 kpl) hinnaksi muodostuu 600€.

Ovia pitikin etsiä hieman enemmän, kun osasin arvata.Ovet tulevat olemaan pariovet, kokonaan lasia (turvalasia) – karmia lukuunottamatta. Hintaan sisältyi myös Abloy -lukko. Monet tunnetut valmistajat möivät kyllä toivomaani ovimallia, mutta hintalappu oli mielestäni turhan korkea – suhteessa mökin kokonaisbudjettiin, joten jatkoin etsimistä kunnes löysin valmistajan jonka tarjous oli (1100€) lähes sitä mitä alunperin olin kaavaillut. Näitä ovia etsiessäni miehenikin jo huvittui sinnikkyydestäni. Tässä kohtaa on tietty luonteenpiirteeni avuksi, eli kun uskon tarpeeksi paljon itsekin että jokin asia on mahdollista, niin jatkan työstämistä kunnes saan haluamani – ”vaikka läpi harmaan kiven”. Kanssaihmisteni kannalta tätä periksiantamattomuutta ilmenee vain ääritilanteissa. Listani kyseisistä tilanteista olisi: ajokortin hankkiminen, opinnoista valmistuminen, työpaikan saaminen ja lasiovien hankkiminen jne.

Mainokset

6 thoughts on “Rakennuksen piirustukset – saunalla

  • Hei Anri,

   Löysin valmistajan ikkunatehtaan kautta, jotka vinkkasivat ottamaan yhteyttä yritykseen nimeltä Edux Oy (Nivalasta). Kävin ensin heidän kotisivuillaan katsomassa tuotekuvia, mutta en nähnyt mitään suoraa vastaavaa, joten soittelin heille ja kävimme puhelimitse läpi ajatukset. Keskustelun perusteella sain nopeasti kuvat ja tarjouksen, jotka vastasivat täysin suunnitelmiani.

   Kyselin tarjousta todella monesta paikkaa, niin suurista tunnetuista ovivalmistajilta, kun myös pienemmiltä paikallisilta… Mutta hintaero oli sen verran suuri, että olemme ehdottomasti päätymässä tilaamaan ovet Eduxilta. Myös palvelu heillä oli erinomaista.

   Odotan innolla itse, että saisin tilata nuo ovet, mutta täytyy vielä odottaa että rakennuslupamme on selvä, joten heti kun valitusaika on mennyt umpeen – laitan tilauksen. Noh, ehkä kuitenkin odota enemmän sitä päivää että pääsee asentamaan ovet paikoilleen 😉

 1. Hei.

  Mistä olet saanut piirrustukset? Itsekkin haaveilen omasta saunasta, mutta en oikein ole itse löytänyt sopivia piirrustuksia.

  • Heippa,
   Saimme piirrustukset siten että piirsin ihan omasa näkökulmasta ajatuksemme ruutupaperille, ja sitten teetimme ne virallisiksi ennestään tutun rakennusinsinööritoimiston (yhden miehen putiikki) kautta.

   Jos haluaa löytää jonkun joka toteuttaa omat suunnitelmat todeksi kannattaa etsiä tovi sopivaa henkilöä. Itse kilpailutimme ensin eri arkkitehtitoimistojen kautta, joiden hinnat olivat moninkertaiset (3000 € +….). Omasta suunnitelmastamme maksoimme vaatimattomat 250 €.

   Toivottavasti saat toteutettua haaveesi! 🙂

   Aurinkoista kesää toivottaen, Pieni Torppari

   • Hei

    Olisiko sinulla vinkata tuon käyttämämme rakennusinsinööritoimiston yhteystietoja?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s