Kokoustamista ABC:llä

Olimme hiihtolomailemassa ja kotimatkalle olimme sopineet tärkeän palaverin. Nimittäin lupahakemusta jättäessä on oltava tiedossa pääsuunnittelija, eli laillistettu henkilö tarkistamaan rakennuspiirustukset, jotta ne täyttävät määräykset.

Tuskailimme jonkin aikaa, kun tuntui, ettei pääsuunnittelijaa ihan hevillä löydä. Googlasin ja kyselin paikalliselta kunnan rakennusviranomaisilta vinkkiä, mutta löytämämme olisivat mielestämme veloittaneet ihan turhasta. Koimme, että tässä projektissa emme tarvitse niinkään konsultaatiota, pikemminkin lainmääräämän henkilön katsomaan että asiat hoituvat kuten pitävät. Kotia rakentaessa oli tarve aivan eri, silloin halusi henkilön jolta sai kysyä kaikki ne typerimmät ja noloimmat kysymykset, noviisin ominaisuudessa.

Sopiva ratkaisu tuntui löytyvän kun kävin taannoin vilauttamassa suunnitelmiamme rakennusvalvojalle, joka toimii viereisessä kaupungissa ja hoitaa meidänkin kunnan lupa-asiakäsittelyt. Rakennusvalvoja osasi nimetä kärkeen yhden herrasmiehen, ”joka tosin on jo eläkkeellä, mutta tuppaa vielä olemaan käytettävissä”. Soitimme hänelle vinkin saatuamme, ja sovimme että tapaisimme piakkoin.

Koska paluumatkamme osui sopivasti matkanvarrelle, niin sovimme tapaamisen ABC-huoltamolle. Vastasamme oli vanhahko ja ystävällinen mieshenkilö, joka katsoi piirustukset läpi. Hänellä ei ollut paljon huomautettavaa, paitsi että olisimme voineet tulisijojen takana oleviin seiniin lisätä, että ovat lujalevyä. Näyttää siis siltä, että pientä viilausta vielä tarvitaan piirustuksiin, mutta onneksi ei ole vielä niin kova hoppu.

Samalla kerroimme suunnitelmasta kaataa omia kuusia, joita voisi hyödyntää runkoon. Siihen hän hörähti nauraen!  Suunnitelmamme lienee aivan pöljä, kaikista reaktioista päätellen!  Noh, aika näyttää mihin päädytään, eikä tässä haetakaan onneksi mitään Mensan jäsenyyttä 😉

Kerroimme myös, että olemme sisältäneet löylyhuoneen piirustuksiin, vaikka siis alussa emme tule sitä rakentamaan. Tähän hän pohti sitä, että voi olla ettei mene läpi käyttöönottotarkastuksessa, joten täytyy vielä tarkistaa tämä yksityiskohta rakennusvalvojalta, miten  kannattaa toimia? Tarkoituksenamme on kuitenkin asua tuvassa, heti kun vain voi. Itse vain aprikoin, että jos ei nyt lisää löylyhuonetta piirustuksiin, niin sitten edessämme on taas lupahakuprosessi muutostöitä varten…ehkä 5-10 vuoden kuluttua. Joten oma kantani olisi tehdä nyt kaikki haut sillä silmällä, jottei tarvitsi aloittaa uutta muutosprosessia, jolloin se varmaan tuntuu taas astetta työläämmältä.

Nämä väännöt tuntuvat niin tutuilta, että juuri ennen kun pitäisi starttipistoolilla pamauttaa homma alkuunsa, on monta pientä mutkaa ja päätöstä tehtävänä.

Säästöä taisimme jälleen saada aikaiseksi, koska tämä henkilö lupautui pääsuunnittelijan ja vastaavan mestarin hommaan 250€! Edeltävä tarjous oli ainoastaan pääsuunnittelijan työstä n 600€.

Näistä säästöistä ajattelinkin koota yhden oman postauksen, mitä kalleimmillaan ja halvimmillaan hommat voi toteuttaa. Absoluuttista totuuttahan se ei kerro, mutta antaa ehkä hyvää osviittaa mitä ahkera tarjouspyyntökierros voi saada aikaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s