Terassisuunnitelmat

Torpan eteen on tarkoitus rakentaa suuri terassi, joka johtaa kohti hiekkarantaa ja järveä. Siellähän se elo ja vilske tulee enimmäkseen olemaan!

Koosta en uskalla vielä sanoa paljoa, kun täytyy ensin rakentaa se torppa ja sen jälkeen suunnitella terassi maaston mukaan. Näin mielestäni saa parhaiten terassialueen istutettua mastoon. Mutta hieman on jo omia mielikuvia miltä se tulee näyttämään.

Ajatuksissa on, että terassilla on hieman eri muotoja, ettei se olisi ainoastaan neliskulmainen. Siinä voisi olla kenties kaksi suurta ”moduulia”, jotka voisivat olla eri tasoillakin? Jokin alempana kuin toinen. Johonkin reunaan haluaisin rakentaa penkkimäisen ”aidan”. ….oih, tunnen jo mielessäni jalkapohjieni alla polttavaa terassilautaa kun aurinko porottaa… Samalla tässä havahdun päiväunistani ja katson ulos, niin näkymä on jotain ihan päinvastaista! Ulkona on satanut lunta päiväkausiin ja näyttää olevan nollakeli. Mikä putous realismiin! 😉

Terassin yhteen laitaan on tarkoitus rakentaa kunnon kesäkeittiö, jossa voi kokkailla ja tiskailla kesäpäivinä. Kesäkeittiön ylle on rakennettava suojaisa katos, koska grilli tulee olemaan ainoa paikka missä lämmitämme ruokaa. Tämä siksi, että olemme päätyneet aurinkoenergiaan, emmekä ainakaan tässä vaiheessa halua kaasulla toimivia laitteita sisätiloihin. Luulen että tämä nurkkaus, tulee samalle puolelle kuin talon sisällä oleva keittiönurkkaus.

aa21d9234ce6ec13eb917a71b5541f5b

Pinteresistä löydetty ihanan iso kesäkeittiö! Todella tyylikäs ja tarpeeksi tilaa työstää ruokaa ja tiskata jne. Tosin katos täytyy olla näillä leveysasteilla.
Kuva Pinterest.com

Viime kesänä sain myös idean kalusteista! Pöydästä pohdin seuraavaa; se voisi olla, tukeva ja iso, kulkisi teollisuuspyörillä, niin että sen paikkaa voisi muuttaa suhteellisen helposti. Pöydän voisi vaikka kärrätä terassin reunalla olevan penkin eteen ja nostaa siihen vielä toiselle puolelle tarvittaessa tuoleja.

Olen myös haaveillut, että sinne voisi johonkin kulmaan perustaa ”lounge-tyyppisen hang around” –paikan. Sohvat olisivat moduuleista, itse asiassa ne voisi tehdä puisista lavoista. Lavat saisi varmasti jostain todella halvalla, jopa ilmaiseksi. Lavat hiottaisiin ja maalattaisiin. Lavojen alle kiinnitettäisiin jälleen kerran teollisuuspyörät, jotta niitä voisi siirrellä terassilla vaivatta. Niihin voisi myös kiinnittää hakoja, joilla niitä voisi kiinnittää toisiinsa kiinni. Tällä tavoin niistä saisi jopa tehtyä aurinkosänkyjä! Ajattelin että ne voisi päällystää tyynyillä, jotka voisin itse ommella. Kaupasta ostaisin patjaa jonka päällystäisin tukevalla kankaalla. Oih, näistä olen jo ihan täpinöissä ja en malta odottaa että jonain päivänä pääsen konkretisoimaan tämän! Tässä olisi mielestäni ihan huippuidea teolliselle muotoilijalle. Toki voihan se olla, että joku muukin on tämän keksinyt, joten täytyykin alkaa hieman googlettamaan lisää, jos löytyisi jo hyviä ratkaisuja.

8f991d86d592fe97aab05a46b7f295b1

Löysin ”fiiliskuvan” Pinterestistä, eli jotain tämän tyyppistä, mutta siis yksitasoisena…tosin mikä estäisi jatkojalostamasta kuvan esittämään tapaan? Tuo valkoinen ja harmaa tuntuu heti jo omalta.
Kuva Pinterest.com

Pohdinnassa on myös, jos johonkin kohtaan haluaisi rakentaa pergolan, johon saisi myös kiinnitettyä hieman kangasta tuomaan varjoa… ? Eikä sen edes tarvitse olla ihan pergola vaan jokin muu rakennelma. Oman kodin terassillekin olemme aina kesäisin ripustaneet valkoiset pellavakankaisest verhot tuomaan varjoa. Mielestäni ne ovat ihanat kun lepattavat tai vain kiinnittää ne nätisti sivulle. Tätä samaa tunnelmaa haluaisin tuoda myös kesäpaikkaan. Mutta tätä en ole vielä jatkojalostanut tai pohtinut ihan valmiiksi.

831e9c8c2f5036ed97a638157dece043

Oih, tämmöinen huvimaja kutsuisi luokseen päivätorkuille, kahvikupposelle, lukemaan hyvää kirjaa, uppoutumaan keskusteluihin, rämpyttelemään ukulelea, kohottamaan kuplivaa illan hämärässä…
Kuva Pinterest.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s