It’s a bungalow!

Piti ihan siirtyä vaivihkaa tuosta aamupalapöydästä koneen ääreen. Luin nimittäin äsken Hesaria (10.2.2013, E4-E5) ja siinä sattui olemaan artikkeli ”Bungalow hankien keskellä”. Otsikko veti minut heti lukemaan artikkelin. Nimittäin pari vuotta sitten alkanut krooninen ja akuutti mökkikuume johti siihen, että usein iltaisin lasten nukutusvuoron aikana googlasin haulla ”Beach bungalow” löytääkseni jotain hyviä ideoita mökkimme muotoon ja tyyliin.  Tämän blogin yksi nimivaihtoehdoista oli: Beach Bungalow, mutta torppasin sen kun päätin kirjoittaa suomeksi!

Jotenkin minua on aina kiehtonut tuo ”Bungalow” -tyyppinen rakennusmuoto. Ehkä se johtaa juurensa siihen, kun asuimme puolitoistavuotta Kaakkois-Aasiassa ja reissasimme lähialueilla? Tai sitten olen vain saanut vaikutteita amerikkalaisista lehdistä, tv-ohjelmista tms?

Laajat googlettamiset toivat tosin vain osumina erilaisia talotyyppejä, omissa silmissäni ihan perusomakotitaloja. Neliöt olivat suurta, mitäpä muuta voi odottaa amerikkalaisilta?

Tässä kohtaa on hyvä myöntää, että en edes tiennyt tarkalleen mitä ”bungalow” tarkoittaa. Omissa mielikuvissa se on suhteellisen yksinkertainen rakennus rannalla, jonka edessä on terassia. Koin myös, että rakennus toimii lähinnä ”vierasmajana”. Lisäksi ajattelin kattomuodon ja -materiaalin olevan omaleimainen bungalow-taloissa. Jotenkin vain tunsin sen tarkoituksen.  Tänään sitten vihdoin sain vastauksen siihen, kun HS:ssä kirjoitetaan näin: ”Bungalow on alun perin intialainen talotyyppi. Talot seisovat pilareiden päällä, ja niihin kuuluu yleensä isot terassit”. Juuri näin olimme ajatelleet!

21c1be12311e84853179c74487217f71

Tämä edustaa nimenomaa sitä omaa kuvitelmaa bungalowista.
Kuva Pinterest.com.

Tarkoituksenamme on perustaa torppa ruuvipaaluille, eli ei suoraan maanpinnalle, vaan hieman korkeammalle. Tähän ratkaisuun olemme päätymässä siksi, että vesi saattaa nousta keväisin ja syksyisin. Lisäksi alueella kuhisee muurahaisia…. Joten suunnitelmissamme on kaapia maata, ja sitten täyttää alue, noin nyrkinkokoisilla kivimurskeilla. Tähän väliin on hyvä pahoitella, etten ihan hallitse tätä kivi-termistöä.

Toinen merkittävä tekijä suunnitelmissamme on, että torpan eteen rakennetaan suurehko terassialue, kenties jopa eri tasoihin? Aiomme viettää aikaa torpalla ainoastaan kesäisin, niin koemme että valtaosa päivistä kuluu ulkona. Terassialueelle olen mielessäni suunnitellut sohva-, ruokailualueen ja kesäkeittiön. Tästä terassista ajattelin kirjoittaakin ihan oman osuuden, joten siinä sitten lähemmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s