Vaja nimeltä Toivola

IMG_1519

Tästä kaikki alkoi! Kas, vajatanssit vaan pystyyn.
Kuva omasta kuva-arkistosta.

Viime vuoden kesälomaprojekti oli rakentaa meille puuvaja. Halusimme säilöä tontilla kaadettuja, pilkottuja puita, jotta ensin kuivuisivat siellä ja ajan myötä ne voisi sitten siirtää kotiin.

Halusimme rakentaa samantyylisen vajan kun mikä ajatuksissamme tuleva torppa tulee olemaan. Emme haluaisi ihan sillisalaattista ”lomakylä” tunnelmaa, joten pysyimme yhdenmukaisessa tyylissä.

Täten vajasta tuli pulpettikattoinen. Koon tulisi olla tarpeeksi pieni, jottei siihen tarvitsisi hakea erillistä rakennuslupaa. Hengeltään se saisi kuitenkin lähestyä jotain ihanan somaa ”kalastajamaista vajaa”… Hain aika pitkään erilaisia kuvia inspiraatioksi, ehkä kuitenkin loppujen lopuksi ennemmin sen takia että löytäisimme hyvän värin? Malli oli kuitenkin aika simppeli ja helposti toteutettava, näin amatööreiltäkin.

Se mikä palkitsi meitä erityisesti oli, että pystyimme hyödyntämään paljon ylimääräistä lautaa, joka oli jäänyt käyttämättä oman talomme rakentamisvaiheesta. ”Siivousintoilijasolujani” hiveli ajatus siitä, että näin saimme myös kotimme varastoa tyhjennettyä tilaavievistä lautakasoista.

Ryhdyimme heti loman alussa toimiin. Aikaa kuitenkin kului yllättävän paljon, kun ”työmaalla” huomasi yhtä sun toista puuttuvan. Säännöllisesti jouduimme hakemaan uutta tavaraa rautakaupasta.  Lisäksi oli pakko myös vierailla puutavarakaupassa, koska emme valitettavasti kyenneet olemaan 100% omavaraisia.

Minua ilahdutti, että uutta puutavaraa hakiessa löysimme kylästä ihanan sahan! Siis eihän se saha ollut sen ihanampi kuin mikään muut tönö, mutta sen omistajat olivat! He olivat ystävällisiä ja kärsivällisiä kanssamme. Kaupanteon yhteydessä he esittelivät pienen sahansa toimintaa ja kertoivat että heille voi myös tomittaa omat puut, jotka he sitten sahaavat, höyläävät ja tarvittaessa kuivattavatkin. Itse asiassa tuon käynnin jälkeen saimmekin idean, että voisimme toteuttaa rakennusprojektin omista puista!

IMG_1694

Kattona on käytetty valokatetta, tuomaan valoa sisälle.
Kuva omasta kuva-arkistosta.

 

IMG_4840 IMG_4846 IMG_4841 IMG_4833 IMG_4838

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s