Na-na-naa-na-naapurinkuuleminen

Tämä naapurinkuuleminen oli sitten oma projektinsa. Meillä oli peräti 5 henkilöä, joille esitellä rakennussuunnitelmamme. Jotenkin jännäsin aivan naurettavan paljon, esitellä suunnitelmiamme etenkin naapuritontin rouville (niille ”töllöttäjille”, joista mainitsin Tontin taustaa -postauksessa). Tuntui ettemme oikein olleet pääseet tutustumaan ihan parhaimmalla tavalla.

He eivät olleet ikinä tulleet tekemään tuttavuutta, tosin emme itsekään ole niin kovasti ponnistellet, joten voimme myös katsoa itseämme peilistä. Ymmärät siis varmaan että tuttavuutemme pohjautui hyvin etäiselle ja asialliselle tasolle. Eräänä keväisenä päivänä jotain 9-10 vuotta sitten tapahtui kuitenkin jotain hieman yllättävää. Olimme silloin mieheni ja appiukon kanssa jälleen kerran risusavotassa. Tällöin appiukko sahasi tehokkaasti puuta alas, jolloin nämä rouvat ilmestyivät paikalle. Taisimme kyllä ihan asiallisesti esittäytyä ja jutustella, kunnes heidän oikea syy vierailulle tuli ilmi. He toivoivat, että appiukkoni Husqvarnoineen tulisi heidän tontille kaatamaan jonkun koivun.

Viimeisin tapaaminen oli kesänä 2012, kun poltimme risu- ja oksakasoja. Olosuhteiden piti olla ideaaliset, koska oli satanut monta päivää putkeen ja ajattelimme että on turvallista polttaa kasoja pois. Varmistaaksemme tulen hallinnan, olimme jopa kaataneet kaikki puut tulevan nuotin ympäriltä pois, ettei olisi vaaraa latvapalolle, sekä kastelleet lähimaaston vedellä. Hupsheijaa, siitä tulikin ihan mukava kokko, eikä juhannuksesta tietoakaan! Täytyy myöntää että hieman pelotti itseänikin.

Samaisena kesänä rouvia ei ollut näkynyt tai kuulunut liiemmin, huhujen mukaan olivat myyntiaikeissa. No kuinkas ollakaan, tuona päivänä he kuitenkin olivat paikalla. Yllättäen rajan tuntumasta kuului aikamoista älämölöä. He tivasivat olimmeko ilmoittaneet etukäteen polttopuuhistamme palokunnalle ja valittivat että saavat astmakohtauksen. Hmmm. Ehkä hitusen ylidramatisointia, joten siinä epätoivoisessa sammutustouhussamme totesimme niin rauhallisella äänellä kun vain osasimme: ”Joo, tässä itse asiassa ollaan juuri lopettelemassa ja sammuttelemassa”. Kaikkien onneksi tuo roihu saatiinkin sammumaan ja rouvat rauhoittumaan. Itse opimme kunnioittamaan juhannuskokkoja ihan uudelta kantilta!

IMG_1505

Risusavotan polttamista, tämä oli ihan kiltisti palava kasa. Reunoissa pystyyn kuolleet koivut, jotka toimivat oivallisina ”prässeinä”, tai reunoina.
Kuva omasta kuva-arkistosta.

Niin siis näistä naapurinkuulemisista, siitähän tässä olikin kyse! Koska asumme miltei 1,5 h ajomatkan päässä, niin päädyimme toteuttamaan tämän osuuden Itellan välityksellä. Päätimme tehdä sen niin helpoksi kun mahdollista; esitäyttää kaikki lomakkeen kohdat, liittää ystävällinen saatekirje ja palautuskuori jossa valmiiksi osoitetiedot postimerkkeineen. Tätä ennen ajattelimme soittaa kaikille ja ilmoittaa suullisesti alustavat  suunnitelmat.

No kun olin pari päivää jännännyt miten toimin näiden rouvien kanssa, niin päätinkin sitten lopulta kerätä rohkeuteni ja soitin heille. Siellä vastasikin oikein ystävällinen vanhempi rouva ja kyseli ihan perusjuttuja ja sanoi että ”juu laita vaan tulemaan paperit”. Näin tein ja arvatkaapa ketkä palauttivat nuo lomakkeet ensimmäisenä? Rouvat, totta kai! Ihan hävetti miten olin ollut niin ennakkoluuloinen. Näinhän siinä helposti käy, kun ei tunne toisiaan!

Tänään, odotan edelleen yhdeltä naapurilta postia. Olin pyytänyt nuo paperit 4.2.2013 mennessä, jolloin heillä olisi ainakin 7 vrk aikaa vastata – mitä lupien ohjeissakin edellytetään.

Eilen lähetin hänelle vielä tekstiviestin jossa ystävällisesti kyselin, että onhan hän saanut postia jne. Mitään vastausta tahi postia ole vieläkään saanut….

Päivitys 8.2.2013: Jee! Viimeinenkin lomake saapui tänään postissa! Eli kyllä kannatti eilen hieman avautua, niin alkoikin tapahtumaan 😉

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s