Rakennusprojektin lähtökohdat

Tavoitteena on toteuttaa rakennusprojekti omalla rahoituksella. Noh, lähtökohtaisesti taskuista ja tyhjistä säästötileistä ei löytynyt tarvittavia varoja, edes alullepanolle, joten oli tehtävä jotain radikaalimpaa.

Päätimme vaihtaa toisen autoistamme hieman vaatimattomampaan malliin. Autonvaihdos ei sinäällään aiheuttanut suurta surua, sillä työkuviot olivat hieman vaihtuneet siitä kun hankimme toisen autoista, kakkosauton. Työmatkat olivat huomattavasti lyhentyneet, joten saatoimme aika vaivatta vaihtaa kakkosauton pienempään.

Auton myynti vain osoittautui paljon pitkäkestoisemmaksi kuin ikinä osasimme olettaa. Summakardemumma auto viimeinen myytiin ja saimme hankittua edullisemman auton, jolloin saimme vapautettua varoja rakentamisprojektiin.

Noh, tili näyttää edelleen paljon alle kokonaisbudjetin, mutta pääsemme vihdoin hyvin alkuun  ja laskelmiemme mukaan säästöt kattavat ensimmäisen vuoden rakennuskulut.

”Puu kaatuu”

…no ei nyt ihan puuta, tai no kyllä vähän, mutta suuremmaksi osaksi sai alkaa raivaamaan maastoa risukosta esiin. Metsäalue on täynnä risukkoa, niin tiheää että taatusti saa poskiin vauhtiviivat jos meinaa uskaltautua syvemmälle metsään!

Viime kesänä, eli vuonna 2012 raivasimme rantaviivaa pitkin – jotta saisimme hieman tuntumaa mihin aletaan rakentamaan.

Yllätyimme kun pienellä kohoumalla aukesikin kaunis näköala laajalla skaalalla. Vastakkaisella rannalla on aittarakennus, peltoa, mäntyistä ja kallioista rantaviivaa… Näkymä miellytti, joten aika pian koemme löytäneet oikean paikan! Tähän se tönö tulee!

Pientä pohdintaa aiheutti toki alusta…. Nimittäin muistan itsekin lapsuudessa, aikaa ennen sedän visioimaa ”tenniskenttää”, että alue oli kosteikkoa ja hyttysvoittoista. Alueelle oli kuitenkin aikoinaan lastattu kuoma-autolla kivilohkareita ja muuta täytettä. Siitä huolimatta kun vesi pääsee nousemaan, niin hiekkaranta hukkuu veden alle.  Mutta jotenkin meissä taitaa olla tarpeeksi hulluutta, ja ehkä oman kodin rakennusprojekti opetti ”mitä vaan voi miltei tehdä, kyllä ratkaisut löytyy kun tarpeeksi etsii”. Tämä mentaliteetti lähtökohtana sai meidät uskomaan, että ongelman saa ratkaistua. Joten suunnitelmissamme on, että kaivinkone tulee tekemään kunnon pohjat, kaapii alta pois turhat maat. Sitten perustaan laitetaan kivikkopeti, ruuvipilarit, ja luonnollisesti rakennelma tarpeeksi korkealle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s