Keneltä piirrustukset rakennuslupaa varten?

Kun rahoitus oli ratkaistu, niin ensimmäinen konkreettinen haaste oli löytää taho piirtämään suunnitelma viralliseen muotoon, tarvittavaa lupahakemusta varten.

Jotain tämän tyyppistä mökin tulisi olla tuvassa

Jotain tämän tyyppistä mökin tulisi olla tuvassa
Kuva Pinterest.com / Asuntomessut 2012

Elo-&syyskuussa 2011 lähettelin ensimmäiset tarjouspyynnöt piirustuksista. Lähetin niitä erilaisiin arkkitehtitoimistoihin, sekä insinööritoimistoihin, muistaakseni jotain 5-8 kappaletta. Sain miltei kaikkiin tarjouksen, jotka olivat siinä 2000-4500€. Mielestämme tarjoukset olivat aivan liikaa kokonaisbudjettiin verrattuna, joten jatkoimme etsintää. Muistan nähneeni jossain vaiheessa paikallislehdessäkin ilmoituksen, ja soitin ilmoittajalle. Hän olisi tarjonnut kyseiset piirustukset ”1000€ käpälään”, mutta kuulosti niin ”takavalotakuu” –touhulta, että emme edelleenkään lämmenneet.

No sitten tullaankin siihen, että pitää aina muistaa omat verkostot! Meillähän tosiaan on yhden omakotitalon rakennuttaminen suhteellisen tuoreessa muistissa. Nykyiseen kotiimme muutimme toukokuussa 2008. Kävipä sitten niin, että eräänä syksyisenä päivänä juteltiin naapureidemme kanssa, jotka olivat aloittaneet autotallin rakentamisen. Jutustelussa tuli sitten lopulta puheeksi projektimme. He kertoivat, että olivat itse tilanneet piirustukset yhteiseltä tuttavaltamme! Emme osanneet arvata, että talomme yksi urakoitsijoista omasi myös rakennusinsinöörin hommat, jotka sisälsivät myös pääpiirustuksien teon. Meille hän oli tehnyt ainoastaan perustussuunnittelijan tehtäviä. Muistimme hänet hyvin, koska hän oli yksi urakoitsijoistamme jonka muistimme hyvinkin positiivisessa mielessä!

Ideointikuvia

Googletettuja ideointikuvia.
Kuva Pinterest.com

Tästä saimmekin uutta pontta ja tavoitimmekin henkilön nopeasti. Hän lupautui tehtävään ja parasta tässä on tietenkin sen lisäksi, että hän on miellyttävä  ja luotettava, niin hinta on 248€ sis. alv! Uskomatonta, että samaisesta palvelusta, jotkut yritykset veloittavat jopa tuhansia euroja enemmän!

Kesällä 2012 saimme vihdoin piirtäjän paikalle tontillemme. Halusimme ehdottomasti, että hän tulee paikan päälle ja vielä omin silmin katsoo paikan. Kerroimme myös huolemme maaperästä, mutta se ei ollut hänen mielestään suurikaan haaste. Olimme intoa täynnä kun hän lähti ja malttamattomia aloittamaan projektia!

Lähetimme hänelle omat ajatuksemme ruutupaperille piirrettynä.  Meillä oli jo hyvin selkeä visio mitä tehdään. Asuimme kesällä 2011 veljeni saunamökissä ja siinä oli lähes sama neliömäärä kun mitä saamme nyt rakentaa. Joten siellä ollessa tuli aika hyvin tuntumaa mitä ja miten kannattaisi tehdä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s